Імбирний чай з корицею - прекрасний тонізуючий і корисний напій, який зміцнює імунітет і розслабляє нервову систему.
Рецепт імбирного чаю з корицею і календулою
Інгредієнти: кип'ячена вода - 350 мл; свіжий корінь імбиру - 10 г; квіти календули - 10 шт.; кориця - 1 паличка; зелений чай - 5 р. Приготування Квіти календули промиваємо, просушуємо і відокремлюємо пелюстки і кошики. Імбир чистимо, нарізаємо пластинами, заливаємо водою і ставимо на плиту. Коли напій закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо напій 5 хвилин. В заварочнік кладемо календулу, зелений чай і корицю. Заливаємо окропом з імбиром, закриваємо кришкою і настоюйте 5 хвилин.
Імбирний чай з корицею на молоці
Інгредієнти: цукровий пісок - 2 ст. ложки; вода - 300 мл; коров'яче молоко - 200 мл; листовий чорний чай - 15 ст. ложки; свіжий корінь імбиру - 15 г; мелений кардамон - 1 ч. ложка; кориця перемелена - щіпка. Приготування У холодну воду додаємо чорний листовий чай, кладемо імбир, щіпку кориці, всипаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, тримаємо хвилин 5 а потім вливаємо молоко і перемішуємо. Коли напій знову закипить, додаємо мелений кардамон, розмішуємо і витримуємо чай на вогні ще кілька хвилин. Якщо ви використовуєте в даному рецепті квітковий мед замість цукрового піску, то додавайте його в самому кінці, злегка вистиглу напій, щоб продукт не втратив свої цілющі властивості.
Корейська чай з корицею та імбиром
Інгредієнти: сік лимонний - 4 ст. ложки; вода - 300 мл; імбир тертий - 2 ст. ложки; мед - 5 ст. ложок; мелений перець - щіпка; м'ятні листя - за смаком. мелена кориця - щіпка. Приготування Воду кип'ятимо, кидаємо тертий імбир, корицю, кілька листочків м'яти, перемішуємо і ретельно проціджуємо напій, додаючи в нього мелений перець і лимонний сік. Коли чай трохи охолоне, кладемо липовий мед і перемішуємо до повного розчинення.
Імбирний чай з яблуком, медком і корицею
Інгредієнти: свіжий імбир - 10 г; кориця - 2 палички; яблуко зелене - 1 шт.; мед липовий - 2 ст. ложки; окріп. Приготування Імбир чистимо, нарізаємо тонкими кружечками. Половину яблука шаткуємо невеликими шматочками. Тепер кладемо в заварювальний чайник корицю, імбир, яблуко, заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Додаємо мед, розмішуємо і розливаємо чай по чашках.
Імбирний чай з анісом, корицею
Інгредієнти: лимон - 05 шт.; зірочки анісу - 3 шт.; палички кориці - 2 шт.; свіжий імбир - 30 г; мед - 1 ч. ложка. Приготування Всі компоненти кладемо в чайничок для заварки, додаємо терту цедру лимона, кілька скибочок тонко порізаного імбиру і трохи меду. Після цього заварюємо всі інгредієнти, заливши окропом, даємо напою настоятися і подаємо до столу з медом.