Вернуться назад Распечатать

Імбирний чай з корицею

Імбирний чай з корицею
Імбирний чай з корицею - прекрасний тонізуючий і корисний напій, який зміцнює імунітет і розслабляє нервову систему.
Рецепт імбирного чаю з корицею і календулою
Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 350 мл;

  • свіжий корінь імбиру - 10 г;

  • квіти календули - 10 шт.;

  • кориця - 1 паличка;

  • зелений чай - 5 р.


  • Приготування
    Квіти календули промиваємо, просушуємо і відокремлюємо пелюстки і кошики. Імбир чистимо, нарізаємо пластинами, заливаємо водою і ставимо на плиту. Коли напій закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо напій 5 хвилин. В заварочнік кладемо календулу, зелений чай і корицю. Заливаємо окропом з імбиром, закриваємо кришкою і настоюйте 5 хвилин.
    Імбирний чай з корицею на молоці
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • вода - 300 мл;

  • коров'яче молоко - 200 мл;

  • листовий чорний чай - 15 ст. ложки;

  • свіжий корінь імбиру - 15 г;

  • мелений кардамон - 1 ч. ложка;

  • кориця перемелена - щіпка.


  • Приготування
    У холодну воду додаємо чорний листовий чай, кладемо імбир, щіпку кориці, всипаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, тримаємо хвилин 5 а потім вливаємо молоко і перемішуємо. Коли напій знову закипить, додаємо мелений кардамон, розмішуємо і витримуємо чай на вогні ще кілька хвилин. Якщо ви використовуєте в даному рецепті квітковий мед замість цукрового піску, то додавайте його в самому кінці, злегка вистиглу напій, щоб продукт не втратив свої цілющі властивості.
    Корейська чай з корицею та імбиром
    Інгредієнти:

  • сік лимонний - 4 ст. ложки;

  • вода - 300 мл;

  • імбир тертий - 2 ст. ложки;

  • мед - 5 ст. ложок;

  • мелений перець - щіпка;

  • м'ятні листя - за смаком.

  • мелена кориця - щіпка.


  • Приготування
    Воду кип'ятимо, кидаємо тертий імбир, корицю, кілька листочків м'яти, перемішуємо і ретельно проціджуємо напій, додаючи в нього мелений перець і лимонний сік. Коли чай трохи охолоне, кладемо липовий мед і перемішуємо до повного розчинення.
    Імбирний чай з яблуком, медком і корицею
    Інгредієнти:

  • свіжий імбир - 10 г;

  • кориця - 2 палички;

  • яблуко зелене - 1 шт.;

  • мед липовий - 2 ст. ложки;

  • окріп.


  • Приготування
    Імбир чистимо, нарізаємо тонкими кружечками. Половину яблука шаткуємо невеликими шматочками. Тепер кладемо в заварювальний чайник корицю, імбир, яблуко, заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Додаємо мед, розмішуємо і розливаємо чай по чашках.
    Імбирний чай з анісом, корицею
    Інгредієнти:

  • лимон - 05 шт.;

  • Імбирний чай з корицею

  • зірочки анісу - 3 шт.;

  • палички кориці - 2 шт.;

  • свіжий імбир - 30 г;

  • мед - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Всі компоненти кладемо в чайничок для заварки, додаємо терту цедру лимона, кілька скибочок тонко порізаного імбиру і трохи меду. Після цього заварюємо всі інгредієнти, заливши окропом, даємо напою настоятися і подаємо до столу з медом.