А чи знаєте ви, що листя малини володіють безліччю корисних властивостей. Завдяки наявності в їх складі дубильних і в'яжучих речовин, вони надають позитивний вплив при розладі кишечника і навіть допомагають зупиняти внутрішні кровотечі. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами кількома простими рецептами приготування чаю з малиною.
Такий напій є прекрасним засобом профілактики та лікування ГРВІ та грипу. В якості профілактичного засобу його необхідно вживати протягом всього осіннього і зимового періодів. Це сприяє підтримці вашого імунітету у пік сезонних захворювань і ослаблення організму. Також цей чай дуже корисний при ентероколіті, гастриті, шлункових кровотечах, геморої і тривалих проносах. Саме в цих випадках листя малини проявляють свої в'яжучі властивості.
Зелений чай з малиною
Інгредієнти: зелений чай - 2 ст. ложки; малина - 10 шт.; листя малини - щіпка; лимон - 30 г; меліса - 1 пучок; мед - за смаком. Приготування Отже, для приготування смачного чаю з листя малини беремо заварку, висипаємо її в чистий чайничок для заварки, додаємо дрібно нарубану мелісу і лимончик. Далі кладемо свіжі листя малини, заливаємо все окропом і залишаємо напій настоюватися приблизно на 5-7 хвилин. Потім заварку добре віджимаємо і наполягаємо зелений чай з малиною ще близько 5 хвилин. Готовий тонізуючий напій розливаємо по чашечці, при необхідності розбавляємо окропом і додаємо за смаком трохи ягід і мед .
Чай з листям малини
Інгредієнти: сухе листя малини - 2 ч. ложки; вода кип'ячена - 2 ст.; цукровий пісок - за смаком. Приготування Листя малини заливаємо крутим окропом у заварнику, накриваємо зверху рушником і наполягаємо малиновий чай приблизно 10 хвилин. Після цього розливаємо готовий напій по склянках, додаємо цукровий пісок за смаком, розмішуємо і подаємо до столу.
Чай з листя малини і смородини
Інгредієнти: свіже листя малини - щіпка; свіже листя смородини - щіпка; кип'ячена вода - 15 склянки; мед - за смаком. Приготування Спосіб приготування цього чаю дуже простий: беремо в рівних пропорціях свіжі листя смородини і малини, кладемо їх у заварювальний чайник, заливаємо окропом, вкриваємо зверху рушником і наполягаємо протягом 20 хвилин. Потім проціджуємо напій через ситечко і насолоджуємося дивно чарівним смаком і незрівнянним ароматом, додавши за смаком ложечку меду або цукру.