Вернуться назад Распечатать

Кави фраппе

Кави фраппе
Кожен другий чоловік починає свій ранок саме з кави. Хтось любить просту розчинну каву, а хтось визнає тільки справжній заварний. Є люди, які цілий день п'ють один кави і їх особливо засмучує відсутність окропу поблизу, коли хочеться приготувати улюблений напій і трохи розслабитися. Саме в такій ситуації у свій час був придуманий холодний кави фраппе. Цей напій, не дивлячись на своє французьке назва (frappe - збитий) є чисто грецькими, який свого часу придумав один спритний грек, коли на ярмарку не зміг знайти окріп. Він довгий час заважав свою каву з холодною водою, поки не піднялася висока і досить стійка піна.

Як приготувати фраппе?



Класичний варіант грецького фраппе досить легкий і доступний кожному у кого вдома є простий розчинну каву. У Греції для приготування цього напою існує спеціальний маленький ручний міксер з платівкою на кінці, ви ж можете використовувати звичайний шейкер, а якщо такого немає, то просто збити каву ложечкою. Отже: як приготувати кави фраппе?

Інгредієнти:

  • розчинну каву;

  • цукор;

  • вода;

  • молоко;

  • лід.


  • Приготування
    Кава і цукор насипте у високий стакан в залежності від того, якій міцності та солодощі ви віддаєте перевагу каві. Додайте чайну ложку води і добре збивайте, поки не утворюється піна. Засипте в склянку з кавою лід, долийте молоко і необхідну кількість води. Вставте соломинку і насолоджуйтесь вашим кави.

    Для бажаючих більш міцного і витонченого напою, було придумано кави фраппучино на основі подвійного еспрессо.

    Фраппучино

    Інгредієнти:

  • порція еспрессо;

  • молоко - 100 г;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • лід - 200 р.



  • Приготування
    Всі інгредієнти засипте в блендер і перемішуйте до утворення дрібної крихти. Готовий напій вилийте у високий стакан і подавайте з соломинкою. За бажання можете прикрасити кави збитими вершками. Так само ви можете додати у фраппучино карамельний або шоколадний сироп.

    Кави фраппе з морозивом



    Інгредієнти:
    Кави фраппе


  • еспресо - 30 мл;

  • ванільне морозиво - 50 г;

  • какао - 1/4 ч. ложки;

  • шоколад - 20 г;

  • кориця;

  • лід.



  • Приготування
    Змішайте в блендері еспресо, морозиво, какао і збийте до однорідної маси. Потім додайте лід і ще раз збийте до появи густої піни. Вилийте коктейль у високий стакан і прикрасьте фраппе корицею і шоколадом. Подавайте з соломинкою. Такий напій не залишить байдужим нікого.