Кожен другий чоловік починає свій ранок саме з кави. Хтось любить просту розчинну каву, а хтось визнає тільки справжній заварний. Є люди, які цілий день п'ють один кави і їх особливо засмучує відсутність окропу поблизу, коли хочеться приготувати улюблений напій і трохи розслабитися. Саме в такій ситуації у свій час був придуманий холодний кави фраппе. Цей напій, не дивлячись на своє французьке назва (frappe - збитий) є чисто грецькими, який свого часу придумав один спритний грек, коли на ярмарку не зміг знайти окріп. Він довгий час заважав свою каву з холодною водою, поки не піднялася висока і досить стійка піна.
Як приготувати фраппе?
Класичний варіант грецького фраппе досить легкий і доступний кожному у кого вдома є простий розчинну каву. У Греції для приготування цього напою існує спеціальний маленький ручний міксер з платівкою на кінці, ви ж можете використовувати звичайний шейкер, а якщо такого немає, то просто збити каву ложечкою. Отже: як приготувати кави фраппе?
Інгредієнти: розчинну каву; цукор; вода; молоко; лід. Приготування Кава і цукор насипте у високий стакан в залежності від того, якій міцності та солодощі ви віддаєте перевагу каві. Додайте чайну ложку води і добре збивайте, поки не утворюється піна. Засипте в склянку з кавою лід, долийте молоко і необхідну кількість води. Вставте соломинку і насолоджуйтесь вашим кави.
Для бажаючих більш міцного і витонченого напою, було придумано кави фраппучино на основі подвійного еспрессо.
Фраппучино Інгредієнти: порція еспрессо; молоко - 100 г; цукор - 1 ч. ложка; лід - 200 р. Приготування Всі інгредієнти засипте в блендер і перемішуйте до утворення дрібної крихти. Готовий напій вилийте у високий стакан і подавайте з соломинкою. За бажання можете прикрасити кави збитими вершками. Так само ви можете додати у фраппучино карамельний або шоколадний сироп.
Кави фраппе з морозивом
Інгредієнти: еспресо - 30 мл; ванільне морозиво - 50 г; какао - 1/4 ч. ложки; шоколад - 20 г; кориця; лід. Приготування Змішайте в блендері еспресо, морозиво, какао і збийте до однорідної маси. Потім додайте лід і ще раз збийте до появи густої піни. Вилийте коктейль у високий стакан і прикрасьте фраппе корицею і шоколадом. Подавайте з соломинкою. Такий напій не залишить байдужим нікого.