Справжню каву готують з перемелених і обсмажених зерен. Прямо під час обжарювання відбувається процес карамелізації цукру й утворення нових речовин, які надають цьому напою коричневий колір, чудовий смак і чудовий аромат. Давайте приготуємо з вами кави Амаретто прямо у себе вдома, і порадуємо свою другу половинку, принісши вранці свіжозварена кава прямо в ліжко.
Кава Амаретто - рецепт
Інгредієнти: кава різних сортів - 100 г; мигдаль - 20 г; мигдальний лікер - 50 мл; цукор - за смаком; збиті вершки - 30 р. Приготування Рецепт кави Амаретто досить простий. Беремо мигдальні горіхи і зерна кави різних сортів і злегка обсмажуємо на сковороді. Потім ретельно подрібнюємо їх за допомогою блендера. Пересипаємо отриману кашку в банку. Тепер наливаємо воду, чекаємо, поки вона закипить, кладемо 1 столову ложку нашої суміші з банки. Чекаємо 10 хвилин, поки піна добре підніметься, і знімаємо кавник з вогню. Після повного осідання піни, ставимо чайник знову на вогонь і знову кип'ятимо. Проводимо таку процедуру кілька разів. Потім даємо кави трохи настоятися, розливаємо в чашки, додаємо лікер і цукор за смаком. Зверху кладемо добре збиті вершки і посипаємо піну тертим мигдалем. Свіжозварений Амаретто з вершками готовий!
Капучіно Амаретто
Цей рецепт приготування капучіно трохи незвичний і має вершковий смак. Деякі думають, що це молочний коктейль з ніжним мигдальним смаком Амаретто.
Інгредієнти: холодний кави - 500 мл; ванільне морозиво - 200 г; молоко - 100 мл; кава Амаретто - 60 мл; ваніль - 2 ч. ложки; мигдаль - 1 ч. ложка лід. Приготування Тут нам знадобиться кави амаретто, приготовлений за рецептом, описаним вище. Беремо всі інгредієнти, крім льоду і перемішуємо в блендері до отримання однорідної маси з густою піною. Потім насипаємо трохи колотого льоду в чашку і наливають каву.
Приємного ранку за чашечкою кави!