Вернуться назад Распечатать

Кава «Амаретто»

Кава «Амаретто»
Справжню каву готують з перемелених і обсмажених зерен. Прямо під час обжарювання відбувається процес карамелізації цукру й утворення нових речовин, які надають цьому напою коричневий колір, чудовий смак і чудовий аромат. Давайте приготуємо з вами кави Амаретто прямо у себе вдома, і порадуємо свою другу половинку, принісши вранці свіжозварена кава прямо в ліжко.

Кава Амаретто - рецепт


Інгредієнти:

  • кава різних сортів - 100 г;

  • мигдаль - 20 г;

  • мигдальний лікер - 50 мл;

  • цукор - за смаком;

  • збиті вершки - 30 р.


  • Приготування
    Рецепт кави Амаретто досить простий. Беремо мигдальні горіхи і зерна кави різних сортів і злегка обсмажуємо на сковороді. Потім ретельно подрібнюємо їх за допомогою блендера. Пересипаємо отриману кашку в банку. Тепер наливаємо воду, чекаємо, поки вона закипить, кладемо 1 столову ложку нашої суміші з банки. Чекаємо 10 хвилин, поки піна добре підніметься, і знімаємо кавник з вогню. Після повного осідання піни, ставимо чайник знову на вогонь і знову кип'ятимо. Проводимо таку процедуру кілька разів. Потім даємо кави трохи настоятися, розливаємо в чашки, додаємо лікер і цукор за смаком. Зверху кладемо добре збиті вершки і посипаємо піну тертим мигдалем. Свіжозварений Амаретто з вершками готовий!

    Капучіно Амаретто


    Цей рецепт приготування капучіно трохи незвичний і має вершковий смак. Деякі думають, що це молочний коктейль з ніжним мигдальним смаком Амаретто.
    Інгредієнти:

  • холодний кави - 500 мл;

  • ванільне морозиво - 200 г;

  • молоко - 100 мл;

  • кава Амаретто - 60 мл;

  • ваніль - 2 ч. ложки;
  • Кава «Амаретто»

  • мигдаль - 1 ч. ложка

  • лід.


  • Приготування
    Тут нам знадобиться кави амаретто, приготовлений за рецептом, описаним вище. Беремо всі інгредієнти, крім льоду і перемішуємо в блендері до отримання однорідної маси з густою піною. Потім насипаємо трохи колотого льоду в чашку і наливають каву.
    Приємного ранку за чашечкою кави!