Улюблений напій, що бадьорить набрид одноманітним смаком? Не біда, адже для того щоб внести різноманітність досить додати кілька пряностей, серед них - кориця, яка знайома не тільки запаморочливим ароматом, але і лікувальними властивостями. Як варити смачну каву з корицею ми дізнаємося в цій статті.
Як приготувати каву з корицею?
Класичний чорний кава, приготована в турці з корицею - база, яка використовується в багатьох наступних рецептах, тому починати варто саме з цього рецепту.
Інгредієнти: мелена кава - 1 ч. ложка; кориця - 1/4 ч. ложки; цукор - за смаком. Приготування Перед тим як зробити каву з корицею, необхідно підігріти в турці сухий мелений кава, потім досипати цукор і корицю. Такий прийом на першому етапі готування дасть можливість розкритися кавового аромату. Далі доливаємо всі водою з розрахунку на одну чашку, тобто близько 150 мл. Даємо вмісту турки дійти до кипіння, але не кип'ятимо, а відразу ж знімаємо з вогню і відливаємо трохи в чашку, знову ставимо на вогонь. Повторюємо процедуру кілька разів і в результаті отримуємо ароматний чорний кава з тонкою щільною пінкою і ароматом кориці.
Кава з імбиром і корицею - рецепт
Класичний середземноморський кави включає в себе безліч інгредієнтів, серед яких імбир, володіє яскравим смаком і чудовим тонізуючим дією.
Інгредієнти: мелена кава - 1 ст. ложка; імбир тертий - 1/2 ч. ложки; кориця - 1 ч. ложка; аніс (насіння) - 1 ч. ложка; цедра апельсина - 1/2 ч. ложки; какао - 1 ч. ложка; вода - 400 мл Приготування На дно турки першим ділом укладаються і прогріваються сухі компоненти: кава, какао порошок, кориця, аніс. Як тільки піде аромат - час укладати цедру і імбир. Підігріту пряну суміш заливають 400 мл гарячої води і готують до тих пір, поки не з'явиться піна.
Кава з молоком і корицею
Кава з молоком і корицею послужить відмінним «перекусом» для дам стежать за фігурою, оскільки він чудово наповнює шлунок і втамовує відчуття голоду.
Інгредієнти: кава - 2 ч. ложки; молоко (25 % жирності) - 50 мл; кориця - щіпка; цукор - за смаком. Приготування Готуємо міцну каву з невеликою кількістю води вже знайомих з попередніх рецептів способом. З допомогою парового вспенивателя кавоварки збиваємо і підігріваємо молоко, переливаємо його з молочника в келих для латте, а потім тонкою цівкою вливаємо міцну каву в самий центр пінної шапки. Готовий напій гарненько присипаємо корицею і, за бажанням, додаємо цукор.
Кава з перцем і корицею
Інгредієнти: мелена кава - 2 ч. ложки; кориця - щіпка; перець чорний - 1 горошина; вода - 50 мл Приготування Підігріваємо турку і засипаємо в неї каву, корицю і перець. Наливаємо 50 мл води і тримаємо турку на вогні до тих пір, поки не з'явиться піна. З'явилася? Прибираємо з вогню, даємо їй впасти, і повторюємо процедуру ще 2-3 рази. Готовий напій виливаємо в підігріту чашечку і насолоджуємося смаком і ароматом.
Кава з корицею і ваніллю
Відмінний зігріваючий напій у холодний вечір.
Інгредієнти: кава - 5 ст. ложок; вода - 600 мл; вершки - 300 мл; кориця - 1 1/2 ч. ложки; ваніль (екстракт або насіння з стручка) - 1/2 ч. ложки. Приготування Варимо каву з розрахунку на 600 мл, гарячий напій засипаємо чайну ложку кориці. В окремому посуді збиваємо в піну вершки, залишки кориці і ванільний екстракт. Розливаємо кави по підігрітим чашках, зверху викладаємо кулька збитої молочної піни. За бажанням кави можна присипати тертим шоколадом.
Кава з корицею і коньяком
Інгредієнти: кава мелена - 6 ч. ложок; какао порошок - 1 ст. ложка; вода - 4 чашки; кориця - 1 ч. ложка; коньяк - 50 мл; цукор - за смаком. Приготування Кава, цукор і какао заливаємо окропом і варимо до появи піни, після додаємо корицю. Ємність з кавою знімаємо з вогню, додаємо цукор, коньяк і розливаємо по теплим чашках.