Назва «Мокко» має 2 значення: по-перше, це знаменитий сорт кави, а по-друге, назва напою, приготованого на основі еспрессо. Такий рецепт кави користується шаленою популярністю у багатьох країнах, завдяки своєму зігріваючу, цікавий і трохи бадьорого дії, а також дивно м'якому і ніжному смаку.
Приготувати кави «Мокко» можна без праці навіть в домашніх умовах, просто треба докласти трохи зусиль, але це того варто! Для приготування кави нам знадобиться красивий прозорий стакан, маленька чашка стандартно звареного еспресо, трохи гарячого темного шоколаду, збиті вершки і молоко. Ну що, все зрозуміло? Ні? Тоді давайте більш детально розглянемо з вами як приготувати «Мокко» і порадувати себе улюблену ніжним смаком і вишуканим ароматом цього чарівного напою.
Класичний рецепт кави «Мокко»
Інгредієнти: кави дрібного помелу - 10 г; молоко холодне - 50 мл; гарячий шоколад - 50 мл; вершки 33 % - 50 мл; темний шоколад - 10 р. Приготування Для приготування кави «Мокко», беремо турку і варимо в ній стандартну порцію звичайного еспрессо. Потім в питчере готуємо трішки гарячого шоколаду і перелити в скляний стакан. Поверх шоколаду з допомогою столової ложки, акуратно наливаємо трохи злегка підігрітого молока. Зверху молока наливають каву, таким чином, щоб у нас вийшли рівні шари. Потім гарненько збиваємо вершки і обережними круговими рухами прикрашаємо наш склянку з приготованим кави. В принципі, рецепт «Мокко», досить просто, головне не поспішати і у вас обов'язково все вийде. Удачі!
Кава «Мокко» з сиропом - рецепт
Інгредієнти: кави дрібного помелу - 10 г; гарячий шоколад - 50 мл; сироп кокосовий - 20 мл; молоко - 50 мл; вершки 33 % - для прикраси; кокосова стружка - 10 р. Приготування Як приготувати кави «Мокко»? Для початку беремо і варимо питчере гарячий шоколад. Потім переливаємо його в скляний стакан і зверху обережно, за допомогою ложки, наливаємо кокосовий сироп так, щоб він не перемішався з шоколадом, а ліг на нього рівним шаром. Потім трохи підігріваємо молоко і теж акуратно переливаємо його в склянку, утворюючи третій шар. Потім класичним способом варимо каву еспресо і теж вливаємо його з допомогою ложки поверх молока. Гарненько збиваємо вершки і прикрашаємо ними приготований напій. Зробивши такий гарний і чудовий кави, ви можете відпочити перед телевізором або почитати цікавий журнал.
Як зробити кави «Мокко-White»?
Інгредієнти: кави дрібного помелу - 10 г; молоко - 50 мл; гарячий білий шоколад - 50 г; вершки 33 % - 50 г; тертий білий шоколад - 10 р. Приготування Отже, як завжди, в турці, варимо стандартну порцію класичного кави еспресо. Потім в питчере готуємо гарячий білий шоколад і переливаємо його в красивий високий стакан.
Далі трохи підігріваємо молоко і акуратно, за допомогою ложки наливаємо його поверх білого шоколаду. Зверху молока обережно викладаємо зварений кави, утворюючи таким способом третій шар. Потім гарненько збиваємо вершки і прикрашаємо ними приготований напій, викладаючи їх круговими рухами. Білий шоколад тремо на дрібній тертці і посипаємо зверху!
Тепер давайте підведемо невеликий підсумок:
кава «Мокко» завжди подається тільки в гарячому вигляді, у високому прозорому стакані з трубочкою; пити його потрібно не поспішаючи, через збиті вершки, насолоджуючись кожною хвилиною, пам'ятайте, що кава «Мокко» - це вечірній напій, і він добре зігріває в дощову холодну погоду, піднімаючи вам настрій; завдяки наявності в кава молока, він є менш бадьорить напоєм, ніж інші види кави, тому не бійтеся пити його на ніч - безсоння вам не загрожує!