Для італійців кави - не просто напій, це частина їхньої культури. Італія та кава - два неразделимих поняття. Ні в одній країні світу не випивають стільки цього напою, скільки п'ю його італійці. Він має безліч різновидів. Про види італійської кави ми і розповімо в нашій статті.
Італійська обжарювання кави
Розрізняють чотири ступеня обсмажування кавових зерен. Найлегша з них - це «скандинавська», потім йде «віденська» - при такій обсмажування зерна виходять більш темними. Після йде «французька» обжарювання зерна ще темніше і набувають характерний блиск за рахунок виділяються масел. І найсильніша обжарювання - це італійська обсмажування кави.
Зерна, приготовані таким способом, мають найбільш темний колір. Таку каву застосовують на півдні Італії. У країнах СНД такі зерна не набули широкого поширення, хоча все ж любителі такого ступеня обжарювання кави є. Південно-італійська обсмажування допускає навіть деяку пригорелость зерен. Кава з таких зерен має гіркий смак, оцінити який зможе тільки справжній гурман.
Італійську каву lavazza
Lavazza - марка італійської кави, яка існує з 1895 року і є втіленням найкращого італійської кави. Якщо ви хочете приготувати справжню італійську напій, то краще віддати перевагу цей бренд. Даний вид підходить для різних видів кавових машин і для приготування в домашніх умовах. Вибір кави даної торгової марки величезний: в зернах, мелений, в капсулах, монодозних таблетках. В Італії 3 з 4 італійців віддають перевагу каві саме цієї торгової марки. Популярність і успіх, продиктований тим, що виробники використовують для створення свого продукту тільки найкращі кавові купажі. Для деяких сортів кави Lavazza, наприклад для lavazza Tierra Intenso зерна збираються вручну, тому цей кави випускається в обмеженій кількості. Він складається з 100%-ной елітної арабіки і вважається найбільш екологічно чистим. Компанії, що поставляють для нього зерно, проходять сувору перевірку і сертифікацію відповідності екологічним стандартам.
Lavazza Top Class - найбільш витончений купаж серед всіх сортів кави Lavazza, ця кава відносять до преміум класу. Унікальність смаку створюється завдяки з'єднанню солодощі зерен азійських робусти з м'якістю південноамериканської арабіки. Даний вид кави чудово підходить для приготування італійського еспрессо. Крім того, його використовують в кавових коктейлях.
Кава
Super Crema - одна з найбільш складних формул італійської кави. До його складу входять кавові зерна з плантацій Індонезії, Бразилії, центральної і Південної Америки. Особливістю цієї кави є стійкий смак і кремова структура. Також в Італії випускається кави без кофеїну. Це Lavazza Dеcaffienato і Rombouts Decaffienated. У цих видах італійського меленої кави кофеїн видаляється шляхом промивання зерен в спеціальних установках. При цьому інші властивості кави залишаються в незмінному вигляді.
Ми розповіли лише про кількох видах італійської кави, проте залишилося ще багато інших і ви обов'язково підберете той, який припаде вам до душі.
Італійська кава з молоком
Кава з молоком в Італії називають кава-латте і саме вони настільки знамените на весь світ. Приготування полягає в тому, що в еспрессо вливається гаряче молоко. Пропорції 1:1. А зверху покривають шаром спіненого молока.
Капучіно - це теж кава з молоком по-італійськи. Він схожий на латте, відрізняється лише співвідношенням пропорцій: на одну частину еспресо йде 3 частини спіненого гарячим пором молока. Іноді піну присипають кави, створюючи візерунки, це називається латте-арт. Каппучино завжди подають з ложкою - спочатку потрібно
з'їсти піну, а потім вже пити каву.
Але крім звичайного латте ще готують латте-мокиато. Принципова відмінність якого полягає в тому, що тут в молоко вливають еспресо, а не навпаки. У кавовій термінології латте-мокиато означає коктейль, що складається з 3 шарів - еспресо, молока і молочної піни. При приготуванні потрібно використовувати пропорцію 1:3 тобто на одну частину еспресо йде 3 частини молока. У високий келих акуратно вливається збите спінене молоко, а потім дуже акуратно потрібно вливати тонкою цівкою еспресо. Ідея полягає в тому, що шари не повинні переміщатися. Латте-мокиато подають в айріш келиху або у звичайному високому стакані.