Кава капучіно - це популярний національний італійський напій, який здобув широку популярність у всьому світі. Правильно приготовлений напій дуже смачний і ніжний, а в перекладі з італійського «капучіно» означає - «кава з молоком», збитим в пишну і густу молочну пінку, тобто, як би, кава з шапочкою. Саме горезвісна пінка і відрізняє капучіно від всіх інших видів кави і робить його смак неповторним. Давайте дізнаємося з вами як правильно приготувати капучіно в домашніх умовах і здивувати всіх своїх друзів вашими незвичайними здібностями.
Рецепт класичного кава капучіно
Інгредієнти: мелена кава - 2 ч. ложки; цукровий пісок - 2 ч. ложки; вода - 100 мл; молоко - 100 мл; шоколад тертий - за смаком. Приготування Як приготувати капучіно будинку? Беремо чашку, насипаємо трохи меленої кави, додаємо за смаком цукор і гарненько все перемішуємо. Далі заливаємо цукрову суміш окропом і переходимо до найголовнішого: приготування молочної піни для кави. Як правильно збити молоко для капучино? Для цього підігріваємо молоко до початку кипіння, а потім обережно перелити в блендер, і збиваємо до появи густої і пишної піни. Акуратно перекладаємо пінку в приготований раніше кави за допомогою столової ложки. Шоколад заздалегідь натираємо на крупній тертці і посипаємо їм зверху молочну пінку. Ось і все, приготування кави капучіно закінчено, і можна приступати до його вживання, отримуючи справжнє задоволення від смаку і аромату напою.
Рецепт капучіно з корицею в домашніх умовах
Інгредієнти: мелена кава - 2 ч. ложки; вершки - 50 мл; цукор - 1 ч. ложка; кориця - за смаком. Приготування Як зробити капучіно? Отже, давайте розглянемо з вами ще один спосіб приготування капучино. Для початку варимо каву: висипаємо його в джезву, заливаємо кип'яченою водою і ставимо на слабкий вогонь. Як тільки кавова піна почне підніматися, негайно знімаємо джезву з вогню і чекаємо кілька хвилин, поки всі знову осяде. Потім знову ставимо кави на слабкий вогонь і повторюємо цю процедуру кілька разів. Головне - не допустити закипання кави, інакше він зіпсується, стане дуже гірким і справжній домашній капучіно у вас не вийде.
Переходимо до взбиванню молочної піни, робити це зовсім не складно, але потрібно певний досвід і вправність. Найголовніше пам'ятайте про те, що добре збивається тільки жирне молоко або вершки жирністю не менше 10 %. Отже, наливаємо молоко або вершки в каструлю, ставимо на слабкий вогонь і чекаємо, приблизно 15 секунд, щоб воно трохи підігрілося. Потім беремо міксер або блендер, і починаємо поступово і повільно збивати. Уважно стежимо за появою великих бульбашок на поверхні піни, і після їх зникнення припиняємо збивання, щоб не упустити момент готовності молока. Наступним, не менш відповідальним кроком у приготуванні капучіно, є поєднання кави з піною: наливаємо раніше зварений кави в чашку, далі дуже акуратно, за допомогою столової ложки, викладаємо зверху молочну пінку. Ну ось практично і все, залишилося зовсім трохи-красиво прикрасити приготований кави. Для прикраси поверх піни насипаємо трохи цукру і посипаємо все
корицею.
Ми розглянули з вами кілька варіантів того, як зробити капучіно будинку і насолодитися його божественним казковим ароматом та смаком. Звичайно, якщо у вас вдома є спеціальна кава-машина, то процес приготування капучіно набагато спроститься і стане для вас звичайною справою, на зразок того, як просто попити на сніданок чай!
А продовжити удосконалюватися в майстерності приготування кави, вам допоможуть наші рецепти кава латте і фраппе .
Приємного вам кавування!