Багато хто з нас не уявляють свій день без смачної ароматної кави, різновидів якого існує безліч. Спочатку цей напій був придуманий італійцями. Вони воліють міцний еспресо . І як раз саме вони і дали назву «Американо» напою, який воліли американці і який менш міцний, ніж традиційний італійський кави. Як приготувати каву американо, ми вам зараз розповімо.
Приготування кави американо за допомогою краплинної кавоварки
В крапельної кавоварки вода подається без тиску, в результаті чого виходить неміцна кава. Це традиційний американський варіант приготування цього напою.
Інгредієнти: мелена кава - 1 ч. ложка; вода - 220 мл Приготування Для однієї порції кави наливаємо 220 мл води, закладаємо 1 чайну ложку меленої кави. Краще, щоб він був середнього помелу і темного обсмаження. Виставляємо в кавоварці температуру 85 градусів. І все, далі кавоварка впорається сама і приготує вам бажаний напій.
Американо - рецепт приготування по-європейськи
Європейці ж не особливо поважають краплинні кавоварки, і тому вони придумали свій варіант приготування американо.
Інгредієнти: свіжозмелена кава - 16 г; вода - 120 мл Приготування Щоб приготувати американо, спочатку варимо традиційний подвійний еспресо з 16 р свіжомеленої кави і 60 мл води. Далі починається найцікавіше: ми розбавляємо готовий кави кип'яченою водою, нагрітої до температури 92 градуси.
При італійському способі приготування в еспресо доливається вода в співвідношенні 1:1. Пінка при цьому, звичайно ж,
руйнується, але це цілком допустимо.
А ось другий спосіб, який носить назву «шведський»: у чашку спочатку наливається гаряча вода, а вже потім акуратно доливається готовий еспресо. В даному випадку пінка зберігається. Пропорції води і еспрессо залишаються колишніми - 1:1.
Є ще варіант подачі американо - гаряча вода приноситься в окремому склянці, і кожен вже вирішує для себе, який варіант приготування американо вибрати.
Любителям холодної кави окремо можна подати крижану воду. В такому випадку вийде одна з різновидів відомого напою - холодний американо.