Кисіль - солодке десертне блюдо російської кухні. Готують його з ягід, фруктів і навіть з молока. Ми ж розповімо вам, як приготувати смачний кисіль з какао. Цей ніжний десерт, напевно, сподобається і дорослим, і малятам.
Рецепт киселя з какао
Інгредієнти: молоко - 400 р; цукор - 1 ст. ложка; какао - 1 ч. ложка; цукор ванільний - 1 пакетик; картопляний крохмаль - 20 р. Приготування 300 мл молока змішуємо з цукром і ванільним цукром. Ставимо молоко на вогонь . Поки воно буде закипати, просіваємо через сито крохмаль і какао. В окрему ємність вливаємо холодне молоко, додаємо крохмаль і гарненько розмішуємо, щоб не було грудочок. Як тільки молоко закипіло, зменшуємо вогонь, додаємо какао і перемішуємо. Кип'ятимо, помішуючи, близько 1 хвилини і потроху вливаємо молочно-крохмальну суміш, не припиняючи заважати. Проварюємо ще близько 1 хвилини, а потім розливаємо по чашках. За бажанням у вже готовий кисіль з какао можна додати трохи подрібнених горіхів.
Смачний кисіль з какао
Інгредієнти: молоко - 400 р; цукор - 60 г; крохмаль - 25 г; цукор - 60 р. Приготування Какао змішуємо з цукром, а потім додаємо близько 30-60 мл окропу, перемішуємо, щоб вийшла однорідна кашка. Потім у цю суміш потроху вливаємо злегка підігріте молоко (близько 250 г) і перемішуємо. В останньому молоці розмішуємо крохмаль, після чого отриману суміш проціджують і вливаємо в какао. Доводимо масу до кипіння. Тепер десерт готовий до вживання. Подавати його можна з варенням, фруктовим сиропом або джемом.
Шоколадний кисіль з какао
Інгредієнти: молоко - 1 л; крохмаль - 2 ст. ложки; цукор - за смаком; какао - 2 ст. ложки. Приготування В молоко додаємо какао і цукор, розмішуємо і доводимо до кипіння. Відливаємо приблизно 200 мл напою, даємо йому охолонути і розвести в ньому крохмаль. Ставимо какао на вогонь і практично закипілу рідина вливаємо крохмальну суміш, постійно помішуючи. Подальші дії залежать від того, який крохмаль ми використовували - якщо картопляний, то після його додавання кисіль можна відразу вимикати. Якщо використовували кукурудзяний крохмаль, кисіль вариться на повільному вогні близько 5 хвилин.
Зверніть увагу, якщо ви хочете отримати густий кисіль, то на 1 літр какао потрібно 4 столові ложки крохмалю. Для рідкого киселю достатньо 15-2 столових ложок крохмалю. Але це стосується саме крохмалю з картоплі. Якщо ви використовуєте кукурудзяний крохмаль, пропорція збільшиться вдвічі.
Рецепт приготування киселю з какао
Як загусник в приготуванні киселю можна використовувати не тільки крохмаль, але і борошно.
Інгредієнти: молоко - 15 склянки; цукор - 3 ст. ложки яйця - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; какао - 1 ст. ложка; ванільний цукор - за смаком. Приготування Спочатку збиваємо яйце і цукор, після чого додаємо какао і ванільний цукор. Тепер додаємо молоко (приблизно 150 мл), перемішуємо. Суміш повинна стати схожа на сметану рідкої консистенції. Тепер підігріваємо інше молоко і виливаємо в нього підготовлену суміш. Варимо до загустіння на невеликому вогні, постійно помішуючи. До столу такий кисіль краще подавати гарячим.
Кисіль з какао з чорним шоколадом
Інгредієнти: молоко - 05 л; крохмаль - 1 ст. ложка; цукор - 6 ст. ложок; какао - 4 ст. ложки; чорний шоколад - 50 р. Приготування З молока і какао-порошку варимо несолодке какао. Потім готуємо сироп: цукор розмішуємо у 200 мл води і доводимо суміш до кипіння. Тепер робимо крохмальну суміш - в 200 мл води розчиняємо крохмаль. Виливаємо цю суміш в киплячий сироп, розмішуємо, додаємо какао і розтоплений на водяній бані шоколад. Добре все розмішуємо, доводимо до кипіння і вимикаємо.