Серед усіх тонізуючих напоїв особливе місце займає поєднання кави з коньяком. При правильному його приготуванні можна отримати підбадьорливий смачний коктейль, піднімає настрій і дає потужний заряд енергії. Інгредієнтів, для того щоб приготувати смачний і насичена кава з коньяком, може бути безліч, наприклад: лимонний сік, мінеральна вода, кориця, цедра лимона, гвоздика, вершки, ваніль і багато іншого. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів, як зробити цей напій, а ви самі виберіть підходящий саме вам по смаку і фортеці.
Рецепт кави з коньяком по-французьки
Інгредієнти: кава мелена - 2 ч. ложки; цукровий пісок - за смаком; гаряча вода - 100 мл; коньяк - за смаком. Приготування Особливість цього рецепта полягає в тому, що кава і коньяк не змішують в одній чашці, а подають гостям окремо. Спочатку заварюємо кави, заливши її окропом, і додаємо в нього цукровий пісок за смаком. Далі в окрему чарку наливаємо трохи коньяку і охолоджуємо. Перед подачею на стіл, чоловік спочатку випиває гарячий кави і тільки потім переходить до дегустації коньяку. В результаті виходить дуже цікава післясмак і незвичайний присмак.
Як приготувати каву з коньяком?
Інгредієнти: мелена кава - 2 ч. ложки; коньяк - 1 ч. ложка; гаряча вода - 100 мл; цукор - за смаком. Приготування Цей спосіб приготування кави з коньяком, полягає в заварюванні. Для приготування напою беремо трохи меленої кави, висипаємо в дрібне ситечко і гарненько утрамбовуємо. Потім виливаємо на каву 1 чайну ложечку коньяку, маємо ситечко над чашкою і повільно ллємо необхідну кількість гарячої води. Далі накриваємо напій на хвилинку блюдцем, після чого всипаємо цукор за смаком і відразу подаємо до столу.
Кава з коньяком по-африканськи
Інгредієнти: мелена кава - 15 ч. ложки; какао-порошок - 05 ч. ложки; окріп - 100 мл; коньяк - 15 ч. ложки; цукровий пісок. Приготування Для приготування однієї порції цього чудового напою беремо трохи меленої кави і висипаємо в турку. Додаємо какао-порошок, кидаємо за смаком мелену корицю, заливаємо все окропом і варимо на повільному вогні 2-3 хвилини, стежачи за тим, щоб рідина не википіла. Потім акуратно перелити напій в чашку, додаємо трохи коньяку, додаємо за смаком цукор, розмішуємо і подаємо до столу.
Кава з коньяком по-віденськи
Інгредієнти: мелена кава - 1 ч. ложка; гаряча вода - 100 мл; цукор шматочками - 3 шт.; кориця - за смаком; лимонна цедра - за смаком; апельсинова цедра - за смаком; коньяк. Приготування В турку насипаємо кави, заливаємо гарячою водою і варимо на повільному вогні, але не доводимо до кипіння. В плоский посуд кладемо кілька шматочків цукру, кидаємо стружку кориці, додаємо дрібно натерту цитрусову цедру і заливаємо все це коньяком. Потім обережно підпалюємо все, виливаємо в посуд готовий кави і залишаємо на 3 хвилинки, після чого проціджуємо напій через ситечко і виливаємо в теплу чашку.
Кава з коньяком і молоком
Інгредієнти: кава - 2 ч. ложки; мелена кориця - 1 ч. ложка; коньяк - 2 ч. ложки; молоко - 3 ст. ложки; вода - 220 мл; цукровий пісок - за смаком. Приготування У чистий заварничок всипаємо кави, кидаємо мелену корицю і цукровий пісок. Заливаємо все окропом і даємо напою гарненько заваритися. Потім додаємо коньяк і залишаємо наш кави постояти приблизно на 2-3 хвилинки. Далі проціджуємо напій і наливаємо у кавові чашки, розбавляємо за смаком молоком і подаємо до столу. Ось і все, наш молочний каву з коньяком готовий!
Кава з коньяком
Інгредієнти: мелена кава - 2 ст. ложки; тростинний цукор - за смаком; коньяк - 1 ч. ложка. Приготування Якщо вищеописані рецепти вас не здивували, то просто зваріть каву в кавоварці, підігрійте чашку, з якої будете пити, налийте в неї коньяку, покладіть тростинний цукор і залийте все готовим кави. Розмішуємо цукровий пісок до розчинення і відразу насолоджуємося ароматним гарячим напоєм. Не намагайтеся замінити мелений кава розчинною, а то він не подарує вам такого насолоди.