Шанувальники кисло-солодкі, злегка терпких напоїв неодмінно оцінять вино з яблук і чорноплідної горобини. Готовий продукт володіє приголомшливим смаком, яскравим кольором і зберігає прозорість, а завдяки яблук природна кислота і терпкість черноплодки помітно згладжується.
Вино з яблук з чорноплідної горобини – рецепт
Інгредієнти: горобина чорноплідна – 18 кг; яблука – 920 г; цукор – 27 кг; вода – 46 л. Приготування Приготування вина з яблук і чорноплідної горобини починається з підготовки використовуваних плодів. Вимиті яблука розділіть на кубики і змішайте в скляному бутлі разом з черноплодкой. Пересипте всі третю цукру і залийте водою так, щоб вміст бутля заповнювало ємність на 2/3. Накрийте горлечко ємності марлею і залиште все бродити протягом тижня. Під час всього періоду бродіння вино буде вимагати постійної уваги, що виражається в щоденному перемішуванні. Через тиждень додайте ще кіло цукру, продовжуйте щоденне перемішування. На третій тиждень висипте цукор, що залишився і знову перемішайте. Поставте вино під затвор або обмотайте шийку бутля проколеної гумовою рукавичкою. Залиште напій бродити протягом місяця. Після завершення процесу бродіння, вино обережно зливають в інший бутель через шланг, розливають по пляшках і залишають ще на 2-3 місяці перед вживанням.
Рецепт вина з яблук і чорноплідної горобини
Щоб екстрагувати з ягід максимум аромату, смаку і кольору, перед змішуванням з фруктами їх бажано подрібнити. Щоб смак напою вийшов комплексним, спробуйте урізноманітнити основу ще і шматочками груш. Вони додатково додадуть провину солодощі.
Інгредієнти: цукор – 28 кг; яблука – 620 г; груші – 620 г; чорноплідна горобина – 22 кг. Приготування Видаливши серцевину з груш і яблук, розділіть фрукти на невеликі шматочки і покладіть в бутель. Ягоди можна пюрировать блендером, а можна просто розім'яти руками. Отриману кашку змішайте з фруктами і пересипте третю цукру. Залийте фруктово-ягідну суміш водою, заповнюючи рідиною 2/3 ємності. Перші два тижні вміст ємності слід перемішувати щодня, а іншу порцію цукру ділять навпіл і додають по закінченні кожних 7 днів. Після можна встановити на ємність гідрозатвор і чекати закінчення бродіння. Готове домашнє вино з яблук і груш знімають з осаду і залишають у прохолодному, розлив по бутлях, на 2-3 місяці.