Відмінно вино виходить не тільки зі свіжого винограду. Як зробити вино з родзинок, дізнаєтеся з цієї статті.
Вино з родзинок в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: пісок цукровий – 350 г; очищена вода – 25 літра; родзинки – 900 р. Приготування Родзинки моєму і перебираємо. Тепер робимо сироп: цукор з водою з'єднуємо і перемішуємо до його повного розчинення. Тепер родзинки поміщаємо в 5-літрову банку, заливаємо сиропом і залишаємо для настоювання на 2 тижні. При цьому вміст банки потрібно збовтувати кожен день. Після закінчення зазначеного терміну, коли ізюм, як слід, набубнявіє, перелити рідину в іншу ємність, а родзинки, який залишився, розминаємо. В отриману масу знову вливаємо рідина. Якщо потрібно вливаємо ще стільки води, щоб банку була повною. Залишаємо напій для бродіння на 1 місяць. Після того, як вино забродить, розливаємо рідина по пляшках, а макуха викидаємо. Даємо провину настоятися ще 2-3 місяці, а потім приступаємо до дегустації.
Вино з родзинок – рецепт
Інгредієнти: Для закваски:
родзинки – 1 стакан; вода – 10 мл; пісок цукровий – 50 р. Для вина:
вода – 7 літрів; родзинки – 900 г; цукор – 2 кг. Приготування Склянка родзинок пропускаємо через м'ясорубку, додаємо цукор, воду і добре розмішуємо. Отриману суміш покласти в півлітрову банку і на кілька днів залишаємо в теплі. Коли маса забродить, приступаємо безпосередньо до приготування вина. Як і для закваски, родзинки подрібнюємо. Отриману масу разом з цукром і водою поміщаємо у велику сулію. Перемішуємо до розчинення цукру. Потім вливаємо закваску. Тепер шийку бутля закриваємо медичної рукавичкою. На одному з пальців робимо прокол голкою. Через кілька днів вино забродить і рукавичка надуется. Бродіння буде тривати близько місяця. А коли рукавичка опаде, акуратно розподіляємо вино по ємностях, намагаючись не торкнутися осад. Безпосередньо в пляшках вино має настоятися ще 2-3 місяці.
Домашнє вино з родзинок
Інгредієнти: каркаде – 1 склянка; очищена вода; родзинки – 900 г; цукор – 3 кг. Приготування Ізюм добре миємо, підсушуємо, а потім пересипаємо в банку, всипаємо 1/3 цукру і вливаємо воду. Добре розмішуємо до розчинення цукру. Після цього накриваємо ємність марлею і на 3 дні ставимо в тепло. У каструлі кип'ятимо воду, всипаємо туди каркаде і даємо настоятися до повного охолодження. Отриманий настій виливаємо в заграв, родзинки, всипаємо цукор, що залишився, вливаємо воду і розмішуємо. Накриваємо банку кришкою і ставимо в темне місце. Вино буде бродити 2 місяці, а після цього його акуратно за допомогою трубочки переливаємо в іншу банку так, щоб осад залишився не зворушеним. Далі вино потрібно освітлити. Для цього його кожні 10 днів проціджуємо і переливаємо в чисту ємність. Після 3 переливань вино стане прозорим і без осаду. Переливаємо його по пляшках і відправляємо для зберігання в холод.