Вернуться назад Распечатать

Напій з базиліка

Напій з базиліка
Навіть незважаючи на те, що додавання базиліка в напої багатьом здається незвичайним, ми рекомендуємо дати шанс одному з поданих далі рецептів.

Напій з базиліка з лимоном


Стандартний дует джина з тоніком можна змінити, додавши лише один додатковий інгредієнт – свіжі листя базиліка.
Інгредієнти:

  • сік лимона – 15 мл;

  • листя базиліка – 4 шт.;

  • джин – 55 мл;

  • тонік – за смаком.


  • Приготування
    На дно склянки або келиха, в якому ви плануєте подавати напій, покладіть кілька базиликовых листочків і влийте лимонний сік. Розімніть базилік з допомогою товкачика, а потім залийте джином. Розведіть ароматну суміш тоніком до бажаної міцності. Напій з базиліка можна доповнити кубиком льоду і скибочкою свіжого лимона.

    Напій з базиліка з лимонною кислотою на зиму


    З листя базиліка можна готувати не тільки алкогольні коктейлі і лимонад, але і компоти. Такий компот має своєрідний смак і розрахований на великих любителів цієї пахучої трави.
    Інгредієнти:

  • пучок фіолетового базиліка;

  • цукор – 390 г;

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка;

  • вода – 29 л.


  • Приготування
    Промитий пучок базиліка покладіть в чисту банку і залийте окропом. Залиште банки на 10 хвилин, потім воду злийте, додайте цукор з лимонною кислотою і доведіть сироп до кипіння. Повторно залийте вміст банок і закатайте.

    Напій з базиліка з лимоном і м'ятою


    Інгредієнти:

  • пучок фіолетового базиліка;

  • м'ята – 5 гілочок;

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 90 г;

  • вода – 14 л.


  • Приготування
    Воду доведіть до кипіння разом з цукром і залийте промитий базилік і м'яту киплячим сиропом. Залиште листочки приблизно на 10 хвилин, а самі займіться лимонами. Розділіть цитрус навпіл і вичавити з нього сік. Влийте лимонний сік в напій з базиліка і м'яти дайте йому охолонути і процідіть.

    Напій з базиліка – рецепт


    Базилік добре поєднується з ягодами, саме тому в сезон ми рекомендуємо звернути увагу на цей напій.
    Інгредієнти:

  • цукор – 180 г;

  • вода – 230 мл;

  • чорниця – 85 м;

  • лимонний сік – 215 мл;

  • вода – 22 л;

  • гілочки базиліка – 3 шт.


  • Приготування
    Чорницю залийте водою, додайте цукор і відправте варитися на 20 хвилин. Після закінчення часу розімніть ягоди і процідіть сироп. Змішайте гарячий сироп з лимонним соком і покладіть гілочки базиліка. Залиште сироп до повного охолодження, а потім розведіть водою.