Навіть незважаючи на те, що додавання базиліка в напої багатьом здається незвичайним, ми рекомендуємо дати шанс одному з поданих далі рецептів.
Напій з базиліка з лимоном
Стандартний дует джина з тоніком можна змінити, додавши лише один додатковий інгредієнт – свіжі листя базиліка.
Інгредієнти: сік лимона – 15 мл; листя базиліка – 4 шт.; джин – 55 мл; тонік – за смаком. Приготування На дно склянки або келиха, в якому ви плануєте подавати напій, покладіть кілька базиликовых листочків і влийте лимонний сік. Розімніть базилік з допомогою товкачика, а потім залийте джином. Розведіть ароматну суміш тоніком до бажаної міцності. Напій з базиліка можна доповнити кубиком льоду і скибочкою свіжого лимона.
Напій з базиліка з лимонною кислотою на зиму
З листя базиліка можна готувати не тільки алкогольні коктейлі і лимонад, але і компоти. Такий компот має своєрідний смак і розрахований на великих любителів цієї пахучої трави.
Інгредієнти: пучок фіолетового базиліка; цукор – 390 г; лимонна кислота – 1 ч. ложка; вода – 29 л. Приготування Промитий пучок базиліка покладіть в чисту банку і залийте окропом. Залиште банки на 10 хвилин, потім воду злийте, додайте цукор з лимонною кислотою і доведіть сироп до кипіння. Повторно залийте вміст банок і закатайте.
Напій з базиліка з лимоном і м'ятою
Інгредієнти: пучок фіолетового базиліка; м'ята – 5 гілочок; лимон – 1 шт.; цукор – 90 г; вода – 14 л. Приготування Воду доведіть до кипіння разом з цукром і залийте промитий базилік і м'яту киплячим сиропом. Залиште листочки приблизно на 10 хвилин, а самі займіться лимонами. Розділіть цитрус навпіл і вичавити з нього сік. Влийте лимонний сік в напій з базиліка і м'яти дайте йому охолонути і процідіть.
Напій з базиліка – рецепт
Базилік добре поєднується з ягодами, саме тому в сезон ми рекомендуємо звернути увагу на цей напій.
Інгредієнти: цукор – 180 г; вода – 230 мл; чорниця – 85 м; лимонний сік – 215 мл; вода – 22 л; гілочки базиліка – 3 шт. Приготування Чорницю залийте водою, додайте цукор і відправте варитися на 20 хвилин. Після закінчення часу розімніть ягоди і процідіть сироп. Змішайте гарячий сироп з лимонним соком і покладіть гілочки базиліка. Залиште сироп до повного охолодження, а потім розведіть водою.