Брусницю важко назвати частим гостем у нашому раціоні. Ця рубінова ягода хоч і сповнена корисних складових, але відрізняється своєрідним смаком з вираженою кислинкою, а тому багато господинь розуму не докладуть, де її можна використовувати. Ми пропонуємо зварити простий компот з яблук і брусниці, яким ваша рідня зможе втамовувати спрагу і поповнювати сили протягом всієї зими.
Компот з брусниці з яблуками рецепт
Для приготування компотів завжди краще вибирати щільні і не пошкоджені яблука. Також, враховуючи кислинку, якою володіють ягоди, варто віддавати перевагу солодким яблук, щоб врівноважувати смак.
Інгредієнти: брусниця – 420 г; цукор – 165 г; яблука – 460 м; вода – 11 л. Приготування Якщо ви плануєте зберегти напій до зими, то перед тим, як зварити компот з яблук і брусниці, поставте чисті банки на стерилізацію. Поки тара стерилізується будь-яким з обраних методів, емальований посуд, залийте водою, всипте цукор і додайте ягоди з шматочками яблук. Перед нарізкою яблука слід очистити від серцевини з насінням, щоб позбутися гіркоти. Компот варять протягом 10 хвилин, а потім дають настоятися під кришкою аналогічний період часу. Готовий напій розливають по стерильним банкам і приступають до закочування.
Компот із свіжих яблук з брусницею на зиму – рецепт
Інгредієнти: яблука – 11 кг; брусниця – 980 р; цукор – 340 р. Приготування Розділіть очищені яблука на дрібні часточки. Ягоди сполосніть і обсушіть, помістіть фрукти і ягоди в емальований посуд, присипте цукром і залийте парою літрів води. Проваривши компот протягом 15 хвилин, його залишають настоятися годину. По закінченні часу банки розміщують на стерилізацію. Компот проціджують і знову кип'ятять, після чого розливають по стерильною тарі і закочують.
Ви також можете повторити рецепт, приготувавши компот з яблук і брусниці в мультиварці, виставивши режим «Гасіння» приблизно на годину, потім можна проводити процедуру консервації за звичною схемою.
Компот з яблук і брусниці без стерилізації
Інгредієнти: яблука – 11 кг; цукор – 11 кг; брусниця – 18 кг; вода – 38 л. Приготування Шматочки очищених від серцевини яблук, а також вимитих ягід брусниці, укладають в чисті банки і присипають цукром. Банки наповнюють окропом, закривають кришкою і настоюють 10 хвилин. Після, настій зливають і повторно кип'ятять. Кип'ячений компот розливають в банки і закочують.