Найпростіший спосіб збагатитися вітамінами в холодну пору року - зварити компот з червоної горобини на зиму. Не докладаючи особливих зусиль, використовуючи всього кілька інгредієнтів, можна приготувати цілющий напій, який урізноманітнює домашні запаси.
Компот з яблук, червоної горобини і терену
Тріо найбільш доступних і корисних інгредієнтів сезону, відмінно підходить для приготування корисного напою з вираженим смаком і насиченим рубіновим кольором.
Інгредієнти: ягоди червоної горобини - 170 г; ягоди терну - 200 г; яблука - 320 г; цукор - 230 г; вода - 27 л. Приготування Ягоди терну і горобини переберіть, промийте і бланшируйте для видалення гіркоти. Яблука поріжте часточками, очистіть від насіння і помістіть в каструлю разом з ягодами глоду та горобини. Перемішайте інгредієнти з цукром, залийте водою і проваріть до закипання. Киплячий напій обережно напій розлийте в стерильну тару, загорніть і залиште охолоджуватися, перевернувши банки догори дном.
Компот із червоної горобини – простий рецепт
Для приготування компоту відбираються соковиті і великі ягоди горобини, легко віддають сік. Перед тим, як зробити компот із червоної горобини, ягоди бланшують декілька хвилин, після чого опускають у холодну воду, щоб прибрати гіркоту плодів.
Інгредієнти: ягоди горобини - 300 г; вода - 950 мл; цукор - 230 р. Приготування Помиті і перебрані ягоди горобини бланшируйте, після чого викладіть їх в банку і залийте сиропом. Для варіння базового сиропу досить розчинити цукор в гарячій воді і поварити до повного розчинення всіх кристалів. Ще гарячим сироп необхідно злити, знову прокип'ятити і залити ягоди, переповнивши краю банки. Загорніть заготівлю і відправляйте на зберігання в холод.
Компот із червоної горобини на зиму - рецепт
Інгредієнти: ягоди горобини - 190 г; цукор - 125 г; вода - 490 мл Приготування Промиті і сухі ягоди горобини викладаємо в чисту банку. Засипаємо горобину цукром, заливаємо окропом і, накривши кришкою, ставимо у духовку для стерилізації на 20 хвилин при температурі 120 градусів. Обережно дістаємо гарячу заготовку з духовки, закатуємо стерильною кришкою і залишаємо до повного охолодження.