Вернуться назад Распечатать

Компот із червоної горобини на зиму

Компот із червоної горобини на зиму
Найпростіший спосіб збагатитися вітамінами в холодну пору року - зварити компот з червоної горобини на зиму. Не докладаючи особливих зусиль, використовуючи всього кілька інгредієнтів, можна приготувати цілющий напій, який урізноманітнює домашні запаси.

Компот з яблук, червоної горобини і терену


Тріо найбільш доступних і корисних інгредієнтів сезону, відмінно підходить для приготування корисного напою з вираженим смаком і насиченим рубіновим кольором.
Інгредієнти:

  • ягоди червоної горобини - 170 г;

  • ягоди терну - 200 г;

  • яблука - 320 г;

  • цукор - 230 г;

  • вода - 27 л.


  • Приготування
    Ягоди терну і горобини переберіть, промийте і бланшируйте для видалення гіркоти. Яблука поріжте часточками, очистіть від насіння і помістіть в каструлю разом з ягодами глоду та горобини. Перемішайте інгредієнти з цукром, залийте водою і проваріть до закипання. Киплячий напій обережно напій розлийте в стерильну тару, загорніть і залиште охолоджуватися, перевернувши банки догори дном.

    Компот із червоної горобини – простий рецепт


    Для приготування компоту відбираються соковиті і великі ягоди горобини, легко віддають сік. Перед тим, як зробити компот із червоної горобини, ягоди бланшують декілька хвилин, після чого опускають у холодну воду, щоб прибрати гіркоту плодів.
    Інгредієнти:

  • ягоди горобини - 300 г;

  • вода - 950 мл;

  • цукор - 230 р.


  • Приготування
    Помиті і перебрані ягоди горобини бланшируйте, після чого викладіть їх в банку і залийте сиропом. Для варіння базового сиропу досить розчинити цукор в гарячій воді і поварити до повного розчинення всіх кристалів. Ще гарячим сироп необхідно злити, знову прокип'ятити і залити ягоди, переповнивши краю банки. Загорніть заготівлю і відправляйте на зберігання в холод.

    Компот із червоної горобини на зиму - рецепт


    Інгредієнти:

  • ягоди горобини - 190 г;

  • цукор - 125 г;

  • вода - 490 мл


  • Приготування
    Промиті і сухі ягоди горобини викладаємо в чисту банку. Засипаємо горобину цукром, заливаємо окропом і, накривши кришкою, ставимо у духовку для стерилізації на 20 хвилин при температурі 120 градусів. Обережно дістаємо гарячу заготовку з духовки, закатуємо стерильною кришкою і залишаємо до повного охолодження.