Всім відомо, що не всі магазинні продукти є якісними. Кращі рецепти коньяку домашніх умовах, чекають вас нижче.
Приготування коньяку в домашніх умовах з самогону
Інгредієнти: самогон – 3 літри; заварка чорного чаю – 1 ст. ложка; гвоздика (бутончики) – 6 шт.; цукор ванільний – 15 г; кмин – 1 ч. ложка; перегородки волоських горіхів – 55 г; кислота лимонна; гранули марганцівки – 2-3 шт. Приготування Чистий самогон переливаємо в прозору ємність, розводимо в ньому марганцівку. Сюди ж поміщаємо перегородки волоських горіхів, чайну заварку і гвоздику. Добре розмішуємо, додаємо кмин, ванільний цукор. Знову розмішуємо і додаємо лимонну кислоту. Закриваємо банку кришкою і залишаємо на 5 днів у темному приміщенні. Тепер отриманий напій проціджують.
Рецепт коньяку в домашніх умовах
Інгредієнти: чорний листовий чай – 1/2 ч. ложки; ванілін; перець духмяний горошком – 1 шт.; пісок цукровий – 45 г; лаврове листя – 2 шт.; сода – щіпка; самогон – 1 літр. Приготування Самогон наливаємо в каструльку, поміщаємо її на плиту. Додаємо спеції, цукор, соду, чай. Накриваємо каструлю і доводимо вміст приблизно до 75 градусів. Потім вимикаємо вогонь, але не відкриваємо кришку – нехай настоїться хвилин 5. Потім переливаємо вміст каструльки в банку, закриваємо і залишаємо до її повного остигання. Отриманий напій фільтруємо і розливаємо по пляшках. Днів через 5 напій буде повністю готовий до вживання.
Як зробити коньяк в домашніх умовах на дубовій корі
Інгредієнти: дубова кора – 2 ст. ложки; крупнолистовий чай без добавок – 25 г; пісок цукровий – 75 г; кориця – 1/2 чайної ложки; ванілін – 1/2 ч. ложки; перець горошком – 5 шт.; шипшина подрібнений – 35 г; звіробій – 35 г; самогон – 3 літри. Приготування В банку з самогоном додаємо всі інші інгредієнти, добре розмішуємо, банку закриваємо і ставимо в темне місце. Дня через 3 напій фільтруємо і розливаємо по пляшках.
Шоколадний коньяк в домашніх умовах
Інгредієнти: шоколад чорний – 190 г; цукор ванільний – 1 пакетик; пісок цукровий – 1 кг; вода – 290 мл; горілка – 15 літра. Приготування Подрібнюємо шоколад – його можна просто поламати на дрібні шматочки або ж використовувати терку. Поміщаємо його в каструлю і розтоплюємо. Після цього вливаємо горілку, додаємо ванільний цукор. Добре розмішуємо суміш, знімаємо з вогню, злегка охолоджуємо і переливаємо в банку. Закриваємо кришкою і прибираємо в холод. Наполягаємо масу 2-3 дні, щодня розмішуючи і струшуючи банку. З води і цукру варимо сироп і охолоджуємо. Проціджуємо напій, змішуємо його з цукровим сиропом і ще дня на 2 ставимо в холодильник.
Коньяк в домашніх умовах з винограду
Інгредієнти: темне пиво – 1 літр; сік виноградний – 1 літр; дріжджі – 25 г; пісок цукровий – 290 г; горілка – 245 мл; кава розчинна – 6 ч. ложок. Приготування В темне пиво вливаємо виноградний сік, додаємо цукровий пісок, кава, тремтіння і вливаємо горілку. Суміш ретельно розмішуємо і ставимо в темне місце на місяць. Потім напій проціджують, а ще краще – фільтруємо через ватяний шар.
Коньяк в домашніх умовах з горілки
Інгредієнти: цукровий пісок – 120 г; чорнослив з кісточками – 5 шт.; перець запашний – 3 шт.; горілка – 490 мл; бутони гвоздики – 1 шт.; ванілін. Приготування Спочатку перець і гвоздику тиснемо за допомогою качалки. Чорнослив і спеції поміщаємо в банку, вливаємо горілку, додаємо ванілін, цукор і ретельно розмішуємо. Закриваємо банку щільно кришкою, ставимо в темне місце. Один раз в 2 дня банку добре струшуємо. Через 10 днів напій проціджують і фільтруємо через ватяний шар. Розливаємо його по пляшках і щільно укупориваем. Дня через 2 напій можна вживати.