Готувати наливку з смородини набагато простіше, ніж будь-які інші ягідні заготовки. Виберіть найстиглішу й соковиту ягоду, засипте її цукром, влийте горілку і залиште відстоюватися. Після, на вашому столі буде красуватися пляшка власноруч приготовленою наливки, яку не соромно сервірувати навіть на свято.
Наливка з чорної смородини в домашніх умовах
Інгредієнти: смородина – 340 г; вода – 520 мл; цукор – 165 г; вода – 185 мл Приготування Перед тим, як зробити наливку з смородини, переберіть ягоди і засипте їх в бутель, чергуючи шари смородини і ягід. Останнім шаром завжди засипте цукор, щоб основа наливки не запліснявіла під час вистоювання. Залиште банку зі смородиною в теплі на три доби, після чого струсніть вміст, накрийте тару з наливкою марлевою кришкою і поверніть назад в тепло ще на 2 місяці. По завершенні часу витримки напій проціджують, а потім з'єднують з невеликою кількістю кип'яченої води. Якщо ви бажаєте отримати максимально міцний напій у підсумку, то воду можна і не вливати.
При необхідності готову наливку можна додатково підсолодити.
Наливка з червоної смородини на горілці
На втілення в життя такої наливки піде трохи менше часу, але таку ж кількість зусиль. На виході вийде міцна, густа і солодка настоянка, нагадує лікер , з вираженим ягідним ароматом і чудовим кольором.
Інгредієнти: червона смородина – 23 кг; цукор – 11 кг; вода – 24 л; вода – 13 л. Приготування Розклавши червону смородину в банки, залийте її горілкою, стежачи за тим, щоб алкоголь покривав ягоди не менше ніж на пару сантиметрів. Після, залиште ягоди в прохолоді на пару тижнів. За цей час ягоди втягнутий багато горілки і розбухнуть. Злийте смородиновую горілку в окрему тару, а ягоди пошарово пересипте цукром. Залиште в холоді ще на 2 тижні, а потім злийте сироп до смородинової горілці.
Останній крок – вимити залишки цукрово-горілчаної суміші з ягід. Для цього ягоди заливають водою і знову залишають на два тижні. Змішуємо смородиновую воду з горілкою і пробуємо наливку. За смаком наливку з смородини в домашніх умовах можна додатково підсолодити або влити трохи горілки. Готовий напій деякі воліють додатково проціджувати після змішування, але це необов'язково.
Рецепт наливки з смородини без горілки
Наполягати ягоди можна не тільки з горілкою, але і з вином. Така наливка за смаком не відрізняється від аналогів, виготовлених іншими способами, але готується в рази швидше, оскільки її не потрібно так довго витримувати.
Інгредієнти: червона смородина – 940 м; червоне вино – 530 мл; цукор – 195 р. Приготування Підготовлену смородину пересипте в емальовану каструлю. Ягоду залийте вином і накрийте ємність листом фольги, попередньо проколів в останньому дірки. Залиште наливку в розігрітій до 40 градусів духовці на 8-10 годин, а по закінченні
часу вийміть ємність з ягодою, дайте вмісту охолонути до кімнатної температури і процідіть напій.
Досягнувши бажаної прозорості готової наливки, змішайте її з цукром і дайте напою повністю охолонути. Через пару годин наливку можна буде розливати по пляшках і охолоджувати.
Якщо ви зацікавитесь подібним рецептом поза сезону, то можете пускати в хід морожену ягоду. При чому це стосується всіх рецептів, що представлені в цьому матеріалі.