Сьогодні ми навчимо вас, як приготувати вдома справжній лікер з ягід чорної смородини. Такий напій приємно здивує вас своїм красивим кольором, насиченістю і незабутнім терпким смаком.
Рецепт лікеру з чорної смородини
Інгредієнти: чорна смородина (ягоди) – 990 м; цукор – 990 м; горілка 40% – 990 мл; вода питна – 755 мл; смородинові листя – 6-8 шт. Приготування Чорну смородину перебираємо, відриваємо від гілочок, промиваємо і витираємо, виклавши на рушник. Листя гарненько розтираємо толкушкой і викладаємо в бутель. Додаємо ягоду, заливаємо все горілкою, закриваємо тару кришкою і прибираємо на 6 тижнів у будь тепле місце. Через зазначений час наливаємо в каструлю воду, додаємо цукор і відправляємо суміш на середній вогонь. Доводимо сироп до закипання і проварюємо 10 хвилин. Як тільки суміш запіниться, знімаємо посуд обережно з плити і охолодити до теплого стану. Вміст бутля проціджуємо через марлю в каструлю, вливаємо солодкий сироп і перемішуємо до однорідного насиченого кольору. Розливаємо напій по пляшках і закорковуємо їх кришками. Якщо настояти його близько тижні в прохолодному місці, то лікер з чорної смородини на горілці вийде більш смачним і насиченим.
Класичний рецепт приготування лікеру з чорної смородини
Інгредієнти: спирт – 990 мл; цукор – 405 г; ягоди чорної смородини – 990 р. Приготування В чистий бутель кидаємо оброблену чорну смородину, засипаємо цукром, перемішуємо і знімаємо тару на 3 дні в льох. Після того як ягода дасть сік, заливаємо вміст спиртом і закорковуємо посуд пробкою. Ставимо ємність в темне, прохолодне місце і наполягаємо приблизно 2 місяці. Далі проціджуємо напій, розливаємо по пляшках і настоюємо 5 днів.
Лікер з листя чорної смородини в мультиварці
Інгредієнти: ягоди чорної смородини – 205 г; вода фільтрована – 2 л; вишневі і смородинові листя – по 100 шт.; цукор – 605 г; горілка – 880 мл; лимонка – щіпка. Приготування Ягоду перебираємо, промиваємо і висипаємо в чашу мультиварки. Листя вишні і смородини обполіскуємо, струшуємо і викладаємо поверх ягід. Заливаємо вміст холодною водою, закриваємо кришкою і проварюємо на відповідному режимі 20 хвилин. Далі рідина злегка остуджуємо, проціджуємо через сито, додаємо цукор і кип'ятимо. Потім кидаємо лимонку, повністю остуджуємо і виливаємо горілку. Розмішуємо напій, розливаємо по пляшках і перед подачею, обов'язково охолоджуємо.
Домашній лікер з чорної смородини на коньяку
Інгредієнти: чорна стигла смородина – 255 г; коньяк – 505 мл; вода – 255 мл; цукровий сироп – 205 мл Приготування Ягоду промиваємо, розминаємо толкушкой і викладаємо в скляну ємність. Заливаємо алкогольної основою, закорковуємо і наполягаємо тиждень, зрідка перемішуючи. Потім рідину фільтруємо і з'єднуємо з солодким сиропом. Розливаємо чорносмородиновий лікер з красивим скляних пляшках, герметично закорковуємо і наполягаємо ще 2 тижні.
Лікер з чорної смородини в домашніх умовах
Інгредієнти: чорна стигла смородина – 990 м; цукор – 405 г; горілка – 990 мл; гвоздика – 5 бутончиків. Приготування Смородину промиваємо, пропускаємо через м'ясорубку і викладаємо ягідну масу в чисту скляну сулію. Кидаємо гвоздику, заливаємо вміст горілкою і щільно закорковуємо ємність. Ставимо тару в сонячне місце і залишаємо приблизно на 2 місяці. Далі настоянку кілька разів проціджуємо через сито і додаємо потрібну кількість цукру. Гарненько все перемішуємо, розливаємо по пляшках, закорковуємо і гарненько струшуємо – для розчинення всіх кристалів. Приблизно через 3 дні солодкий і ароматний напій з пряним присмаком буде готовий до дегустації.