Вернуться назад Распечатать

Полуничний лікер Ксу Ксу в домашніх умовах

Полуничний лікер Ксу Ксу в домашніх умовах
Полуниця – така ягода, що куди її не покладеш, все виходить смачним. Не став винятком і лікер. Він відомий під назвою Ксу Ксу і користується великою популярністю. Скористаємося нагодою і спробуємо приготувати той самий полуничний лікер Ксу Ксу будинку, а як це зробити читайте нижче.

Рецепт полуничного лікеру Ксу Ксу в домашніх умовах


Для того, щоб отримати яскравий смак і насичений колір краще взяти найстиглішу й саму солодку полуницю. Можна звичайно використовувати і заморожену, але тоді колір лікеру буде не таким гарним.
Інгредієнти:

  • вода – 300 мл;

  • цукор – 400 г;

  • горілка – 700 мл;

  • полуниця – 800 г;

  • лимон – 1/2 шт.


  • Приготування
    Ягоди ретельно промиваємо, видаляємо плодоніжки і ріжемо на четвертинки, дрібну можна на половинки. В якості посуду будемо використовувати бутель 3 л, у нього і складаємо порізану полуницю. Туди ж видавлюємо лимонний сік, акуратно щоб кісточки не потрапили, він дасть приємну кислинку і не дасть напою стати приторно солодким. Заливаємо все горілкою, важливо щоб вона покривала всі ягоди повністю, і ставимо на підвіконня або будь-яке інше тепле місце на 7 днів. Потім відціджуємо настоянку від ягід через марлю в два шари в інший посуд. А ягоди кладемо цукор, струшуємо добре і знову залишаємо на 3 дні, час від часу перемішуємо дерев'яною або пластиковою ложкою. Ягода віддасть весь сік, цукор розчиниться і ми отцедим її знову через марлю. Тиснути ягоду не варто щоб лікер не потрапила полунична м'якоть. А в що залишилися ягоди виливаємо воду, перемішуємо, тим самим змиваючи залишки дорогоцінного ароматного сиропу і проціджуємо. Тепер всі три фільтровані рідини змішуємо, перемішуємо і наполягаємо ще пару днів в холодильнику.

    Лікер з полуниці на горілці Ксу Ксу


    Завдяки шикарному полуничній аромату лікер виходить дуже смачним і запаху спиртів абсолютно не відчувається.
    Інгредієнти:

  • лайм – 1 шт.;

  • полуниця – 1 кг;

  • цукор – 320 г;

  • горілка – 550 мл;

  • вода – 100 мл


  • Приготування
    Полуницю добре миємо, перебираємо і чистимо від плодоніжок. Далі її потрібно подрібнити в блендері і процідити або протерти через сито. Це пюре кладемо в банку об'ємом не менше 2-х літрів, заливаємо горілкою і прибираємо настоюватися на 10 днів у будь тепле місце. Варимо Сироп з води і цукру і додаємо в настоянку разом з соком лайма, перемішуємо і ставимо в холодильник настоятися пару днів, смак після цього стає насичено соку, а алкоголь практично не відчувається.

    Швидкий рецепт домашнього лікеру Ксу Ксу


    Це рецепт розрахований на те, що його можна буде вживати відразу після приготування, він не вимагає довгого настоянки і полуницю можна взяти заморожену, тому готувати такий ксу ксу можна в будь-який час року.
    Інгредієнти:

  • полуниця розморожена – 550 г;

  • цукор – 255 г;

  • горілка – 300 мл;

  • лимон – 1/2 шт.


  • Приготування
    Ягоди складаємо в чаші блендера і перебиваємо в однорідне пюре, яке ми отфильтровываем через дрібне сито. Т. к. маса досить густа процес цей не швидкий, можна прискорити його ложкою, головне, щоб все зайве залишилося в ситі. Потім пюре відправляємо
    Полуничний лікер Ксу Ксу в домашніх умовах
    назад у вимитий блендер і закладаємо туди цукор, знову збиваємо на максимальній швидкості. Виливаємо алкоголь і сік лимона без кісточок, інакше буде гірчити, включаємо блендер на 4 хвилинки. Лимонного соку і цукру можна додати трохи більше або менше, як ви любите. Розливаємо в пляшки і даємо трохи постояти, щоб вийшло повітря, закриваємо кришками і охолоджуємо перед вживанням. Зберігаємо обов'язково в холодильнику, т. к. ягоди не піддавалися термообробці.
    Ну ось, ми розповіли про всі тонкощі рецептури, а як пити полуничний лікер Ксу Ксу – чистим або в коктейлі кожен вирішить сам.