Вернуться назад Распечатать

Полуничний лікер в домашніх умовах - рецепт приготування

Полуничний лікер в домашніх умовах - рецепт приготування
Сьогодні ми розповімо вам, як у домашніх умовах приготувати полуничний лікер. Напій виходить досить ароматним, смачним і хороший не тільки при подачі в самостійному вигляді, але і в якості добавки в різноманітні коктейлі.

Рецепт приготування полуничного лікеру в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • полуниця – 990 м;

  • цукор – 990 м;

  • вода – 550 мл;

  • коньяк – 1 л.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати полуничний лікер, перебираємо ягоду, промиваємо, відриваємо живці, обсушуємо і висипаємо в пляшку. Заливаємо коньяком і витримуємо близько 2 тижнів на сонце. Потім настойку фільтруємо і змішуємо з сиропом: розчиняємо цукор у фільтрованій воді і кип'ятимо до повного розчинення всіх кристалів. Отриманий лікер ретельно розмішуємо, фільтруємо і розливаємо в пляшки.

    Рецепт домашнього полуничного лікеру


    Інгредієнти:

  • полуниця – 36 кг;

  • цукор – 2 кг;

  • біле сухе вино – 8 ст.;

  • спирт 40% – 2 л.


  • Приготування
    Отже, ягоди перебираємо, промиваємо, витираємо рушником і викладаємо в банку. Заливаємо розведеним спиртом і наполягаємо напій 15 діб. Далі рідина проціджуємо, а полуницю віджимаємо через марлю. Отриману ягідну суміш з'єднуємо з сиропом, приготованим з білого вина і цукру. Потім лікер проціджуємо і розливаємо по красивих пляшках.

    Полуничний лікер на горілці


    Інгредієнти:

  • полуниця свіжа – 2 кг;

  • горілка – 1 л;

  • ром – 705 мл;

  • цукор – 1 кг.


  • Приготування
    Горілку з'єднуємо в банку з ромом і цукром. Промиту полуницю розрізаємо на кілька частин і викладаємо в алкогольну суміш. Прикриваємо ємність кришкою і прибираємо на 2 місяці у прохолодне місце. Далі напій проціджують, розливаємо і прибираємо в холодильник.

    Рецепт полуничного лікеру «Ксу-ксу»


    Інгредієнти:

  • полуниця – 505 г;

  • горілка – 505 мл;

  • цукор – 305 м;
  • Полуничний лікер в домашніх умовах - рецепт приготування

  • вода – 205 мл;

  • лайм – 105 р.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо, видаляємо листочки і розрізаємо на дві частини. Висипаємо підготовлену полуницю в чисту банку і заливаємо водою. Лайм очищаємо, вичавлюємо сік з плоду і додаємо його до решти інгредієнтів. Прибираємо ємність на 10 днів в сонячне місце, а потім проціджуємо отриману брагу, не віджимаючи ягід. Настоянку перелити в пляшку, а полуницю засипаємо цукром, перемішуємо і відкладаємо на добу в затемнене місце. На наступний день наливаємо до полуниці воду, збовтуємо і перелити рідину в настоянку. Прибираємо лікер в темне місце на 5 днів, а потім проціджуємо готовий напій і подаємо в охолодженому вигляді.