Сьогодні ми розповімо вам, як у домашніх умовах приготувати полуничний лікер. Напій виходить досить ароматним, смачним і хороший не тільки при подачі в самостійному вигляді, але і в якості добавки в різноманітні коктейлі.
Рецепт приготування полуничного лікеру в домашніх умовах
Інгредієнти: полуниця – 990 м; цукор – 990 м; вода – 550 мл; коньяк – 1 л. Приготування Перед тим, як приготувати полуничний лікер, перебираємо ягоду, промиваємо, відриваємо живці, обсушуємо і висипаємо в пляшку. Заливаємо коньяком і витримуємо близько 2 тижнів на сонце. Потім настойку фільтруємо і змішуємо з сиропом: розчиняємо цукор у фільтрованій воді і кип'ятимо до повного розчинення всіх кристалів. Отриманий лікер ретельно розмішуємо, фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Рецепт домашнього полуничного лікеру
Інгредієнти: полуниця – 36 кг; цукор – 2 кг; біле сухе вино – 8 ст.; спирт 40% – 2 л. Приготування Отже, ягоди перебираємо, промиваємо, витираємо рушником і викладаємо в банку. Заливаємо розведеним спиртом і наполягаємо напій 15 діб. Далі рідина проціджуємо, а полуницю віджимаємо через марлю. Отриману ягідну суміш з'єднуємо з сиропом, приготованим з білого вина і цукру. Потім лікер проціджуємо і розливаємо по красивих пляшках.
Полуничний лікер на горілці
Інгредієнти: полуниця свіжа – 2 кг; горілка – 1 л; ром – 705 мл; цукор – 1 кг. Приготування Горілку з'єднуємо в банку з ромом і цукром. Промиту полуницю розрізаємо на кілька частин і викладаємо в алкогольну суміш. Прикриваємо ємність кришкою і прибираємо на 2 місяці у прохолодне місце. Далі напій проціджують, розливаємо і прибираємо в холодильник.
Рецепт полуничного лікеру «Ксу-ксу»
Інгредієнти: полуниця – 505 г; горілка – 505 мл; цукор – 305 м; вода – 205 мл; лайм – 105 р. Приготування Ягоди промиваємо, видаляємо листочки і розрізаємо на дві частини. Висипаємо підготовлену полуницю в чисту банку і заливаємо водою. Лайм очищаємо, вичавлюємо сік з плоду і додаємо його до решти інгредієнтів. Прибираємо ємність на 10 днів в сонячне місце, а потім проціджуємо отриману брагу, не віджимаючи ягід. Настоянку перелити в пляшку, а полуницю засипаємо цукром, перемішуємо і відкладаємо на добу в затемнене місце. На наступний день наливаємо до полуниці воду, збовтуємо і перелити рідину в настоянку. Прибираємо лікер в темне місце на 5 днів, а потім проціджуємо готовий напій і подаємо в охолодженому вигляді.