Смачніше спиртні напої можна приготувати і самостійно. Рецепти малинового лікеру на горілці чекають вас нижче.
Малиновий лікер в домашніх умовах на горілці
Інгредієнти: малина – 500 г; кислота лимонна – 5 г; цукровий пісок – 700 г; вода кип'ячена – 500 мл; горілка – 13 літра; цукор ванільний – 5 р. Приготування Заливаємо водою стиглі ягідки малини і на малому вогні варимо, поки ягідки не стануть світлими. Для цього може знадобитися близько години. Потім ягідки витягаємо, всипаємо цукор і добре вимішуємо до його повного розчинення. Потім через ситечко переливаємо отриманий сироп в пляшку. Додаємо лимонну кислоту, горілку і ванільний цукор. Пляшку закриваємо, добре збовтуємо і години на 2 залишаємо в теплі. Кожні півгодини вміст пляшки потрібно збовтувати. Фільтруємо лікер через кілька шарів марлі, розливаємо по пляшках і щільно укупориваем.
Рецепт малинового лікеру на горілці
Інгредієнти: цукор – 1 склянка; горілка – 500 мл; малина. Приготування У літрову баночку висипаємо склянку цукру, вливаємо 500 мл горілки і поміщаємо малину, щоб банку була заповнена вщерть. Щільно закрити капроновою кришкою і прибираємо для настоювання в темне місце. Кожен день банку потрібно струшувати. Днів через 10 лікер проціджуємо.
Малиновий лікер – рецепт приготування на горілці
Інгредієнти: малина – 350 г; лимон – половинка; горілка – 700 мл; сироп цукровий – 180 мл Приготування Малину моєму, зіпсовані ягідки прибираємо. Поміщаємо її в банку і розминаємо до стану пюре. Додаємо цедру половинки лимона без білої шкірки і заливаємо горілкою. Наполягаємо 21 день, потім проціджуємо і фільтруємо через ватний фільтр. Готуємо сироп в 1 порції:1 і додаємо його до настоянці. Витримуємо напій ще пару тижнів, а потім вже він готовий до подачі.
Домашній малиновий лікер з червоною смородиною на горілці
Інгредієнти: стигла малина – 400 г; смородина червона – 300 г; цукровий сироп – 250 мл; лайм – 1 шт.; горілка – 550 мл; паличка кориці – 1 шт.; апельсин – 1 шт.; ванільний екстракт – 2 ч. ложки. Приготування Малину і смородину моєму, перебираємо і поміщаємо в банку. Додаємо апельсинову і лимонну цедру, корицю. Заливаємо все горілкою і наполягаємо близько 6 тижнів, іноді струшуючи. Добре проціджуємо, фільтруємо, додаємо цукровий сироп (його кількість можна регулювати з власних смакових переваг), ванільний екстракт, розмішуємо і розливаємо по підготовленим пляшках.