Сьогодні ви дізнаєтеся з нашої статті, як в домашніх умовах приготувати кавовий лікер. Такий напій стане прекрасною альтернативою купівельними алкогольних коктейлів. А його незвичайний смак і тонкий вишуканий аромат не зрівняється ні з чим іншим.
Кавовий лікер в домашніх умовах
Інгредієнти: коричневий тростинний цукор – 355 г; білий цукор – 245 г; вода фільтрована – 475 мл; кава розчинна – 120 мл; горілка – 715 мл; ванільний екстракт – 10 р. Приготування У воду висипаємо цукор, перемішуємо і доводимо рідину до кипіння. Проварюємо сироп 5 хвилин, помішуючи. Потім нагрів зменшуємо, вливаємо кави і знімаємо напій з вогню. Охолоджуємо рідину до кімнатної температури, додаємо ванільний екстракт і заливаємо горілкою. Відправляємо посуд з лікером на 2-4 тижні в темне безвітряне місце, а потім знімаємо з осаду, проціджуємо і розливаємо в келихи. Ось і все, кавовий лікер в домашніх умовах на горілці готовий!
Рецепт кавового лікеру
Інгредієнти: цукор – 14 кг; вода – 14 л; кава розчинна – 20 ч. ложок; горілка – 15 л; ванілін. Приготування Цукор і кава заливаємо водою, доводимо рідину до кипіння і проварюємо протягом години. Потім знімаємо посуд, накриваємо кришкою і настоюють 12 годин. Після цього вливаємо горілку, кидаємо ваніль, добре перемішуємо і розливаємо напій по темних пляшках.
Кавово-молочний лікер
Інгредієнти: горілка – 995 мл; кава в зернах – 220 г; цукор тростинний – 990 м; ванілін; кориця – 2 палички; вода – 990 мл Приготування Каву, корицю і ванілін висипаємо в чисту банку, вливаємо горілку і наполягаємо приблизно 7 днів, іноді збовтуючи суміш. Далі проціджуємо напій через марлицу, додаємо цукор, молоко і холодну воду. Перемішуємо і наполягаємо лікер ще 5 днів, а потім розливаємо по красивих пляшках і зберігаємо в холодильнику.
Кавовий лікер зі згущеним молоком в домашніх умовах
Інгредієнти: горілка – 490 мл; молоко згущене – 1 банка; кава розчинна в порошку – 10 г; ванілін – за смаком; вершки жирні – 325 мл Приготування Вершки високої жирності збиваємо міксером з ваніліном і поступово, не вимикаючи прилад, вводимо згущене молоко і кидаємо кави. Ретельно все перемішуємо, заливаємо отриману суміш горілкою і наполягаємо напій 15 години. Далі кавово-вершковий лікер в домашніх умовах охолоджуємо і переходимо до дегустації, розливаючи коктейль по скляних келихах.