Вернуться назад Распечатать

Виготовлення лікеру в домашніх умовах

Виготовлення лікеру в домашніх умовах
Лікер – солодкуватий алкогольний напій з тонким приємним ароматом. Давайте дізнаємося з вами, як виготовити лікер в домашніх умовах.

Ягідний лікер в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • вода – 105 мл;

  • горілка – 205 мл;

  • свіжа полуниця – 305 м;

  • свіжа малина – 205 г;

  • цукор – 155 р.


  • Приготування
    Для приготування лікеру в домашніх умовах, ягоди перебираємо, обробляємо, промиваємо і викладаємо в сотейник. Висипаємо цукор, заливаємо холодну воду і відправляємо посуд на 20 хвилин, на повільний вогонь, щоб розчинилися всі кристали. Потім напій остуджуємо, вливаємо горілку і знімаємо з'явилася пінку. Знову відправляємо посуд на вогонь і тушкуємо 15 хвилин. Після загустіння, відвар остуджуємо, накриваємо кришкою і настоюють 20 годин. На завершення, напій проціджують, перелити в пляшки і подаємо швидкий лікер в домашніх умовах до столу.

    Рецепт абрикосового лікеру в домашніх умовах на горілці


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 2 кг;

  • вода – 590 мл;

  • горілка – 490 мл;

  • цукор – 305 м;

  • гвоздика – 5 шт.;

  • кориця і мускат – за смаком.


  • Приготування
    Плоди абрикосів промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і дрібно нарізаємо фрукти. Кісточки розколює молотком, витягаємо ядерця і подрібнюють їх. Викладаємо підготовлені інгредієнти в бутель, кидаємо цукор, будь-які прянощі і заливаємо водою, щоб вона прикривала суміш. Бутель закорковуємо щільно і наполягаємо напій протягом 3 тижнів, періодично збовтуючи. Потім доливаємо горілку, перемішуємо, кілька разів проціджуємо лікер і розливаємо в пляшки.

    Простий мигдальний лікер домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • жменя мигдалевих горіхів ;

  • абрикосові ядерця – 55 шт.;

  • цукор – 290 г;

  • горілка – 755 мл.


  • Приготування
    Мигдаль і ядерця абрикоса викладаємо в миску і трохи розминаємо товкачиком. Потім перекладаємо масу в бутель і заливаємо горілкою. Далі всипаємо цукор, перемішуємо і настоюйте суміш у темному місці близько тижня. Готовий лікер проціджуємо і розливаємо в чисті пляшки.
    Виготовлення лікеру в домашніх умовах

    Простий лікер з вишні в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • стигла вишня – 235 г;

  • цукор – 235 г;

  • коньяк – 485 мл


  • Приготування
    Вишню промиваємо, видаляємо плодоніжки, кожну ягідку наколюємо в декількох місцях зубочисткою і висипаємо в літрову банку. Додаємо цукор, заливаємо коньяк, закриваємо тару щільною кришкою і наполягаємо напій в 3 місяці в прохолодному місці. Після цього лікер фільтруємо через марлицу і розливаємо в пляшки.