Лікер – солодкуватий алкогольний напій з тонким приємним ароматом. Давайте дізнаємося з вами, як виготовити лікер в домашніх умовах.
Ягідний лікер в домашніх умовах
Інгредієнти: вода – 105 мл; горілка – 205 мл; свіжа полуниця – 305 м; свіжа малина – 205 г; цукор – 155 р. Приготування Для приготування лікеру в домашніх умовах, ягоди перебираємо, обробляємо, промиваємо і викладаємо в сотейник. Висипаємо цукор, заливаємо холодну воду і відправляємо посуд на 20 хвилин, на повільний вогонь, щоб розчинилися всі кристали. Потім напій остуджуємо, вливаємо горілку і знімаємо з'явилася пінку. Знову відправляємо посуд на вогонь і тушкуємо 15 хвилин. Після загустіння, відвар остуджуємо, накриваємо кришкою і настоюють 20 годин. На завершення, напій проціджують, перелити в пляшки і подаємо швидкий лікер в домашніх умовах до столу.
Рецепт абрикосового лікеру в домашніх умовах на горілці
Інгредієнти: абрикоси – 2 кг; вода – 590 мл; горілка – 490 мл; цукор – 305 м; гвоздика – 5 шт.; кориця і мускат – за смаком. Приготування Плоди абрикосів промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і дрібно нарізаємо фрукти. Кісточки розколює молотком, витягаємо ядерця і подрібнюють їх. Викладаємо підготовлені інгредієнти в бутель, кидаємо цукор, будь-які прянощі і заливаємо водою, щоб вона прикривала суміш. Бутель закорковуємо щільно і наполягаємо напій протягом 3 тижнів, періодично збовтуючи. Потім доливаємо горілку, перемішуємо, кілька разів проціджуємо лікер і розливаємо в пляшки.
Простий мигдальний лікер домашніх умовах
Інгредієнти: жменя мигдалевих горіхів ; абрикосові ядерця – 55 шт.; цукор – 290 г; горілка – 755 мл. Приготування Мигдаль і ядерця абрикоса викладаємо в миску і трохи розминаємо товкачиком. Потім перекладаємо масу в бутель і заливаємо горілкою. Далі всипаємо цукор, перемішуємо і настоюйте суміш у темному місці близько тижня. Готовий лікер проціджуємо і розливаємо в чисті пляшки.
Простий лікер з вишні в домашніх умовах
Інгредієнти: стигла вишня – 235 г; цукор – 235 г; коньяк – 485 мл Приготування Вишню промиваємо, видаляємо плодоніжки, кожну ягідку наколюємо в декількох місцях зубочисткою і висипаємо в літрову банку. Додаємо цукор, заливаємо коньяк, закриваємо тару щільною кришкою і наполягаємо напій в 3 місяці в прохолодному місці. Після цього лікер фільтруємо через марлицу і розливаємо в пляшки.