При приготуванні вина з глоду в домашніх умовах краще використовувати промерзлі ягоди, а якщо таких немає, то рекомендується помістити свіжо зірване плоди в морозильну камеру до повного промерзання.
Вино з глоду в домашніх умовах – це доступний рецепт, не вимагає складних інгредієнтів.
Домашнє вино з глоду
Інгредієнти: ягоди глоду – 39 кг; вода – 79 л; цукор – 26 кг; винні дріжджі – 10 р. Приготування Перебравши немиті ягоди глоду, помістіть їх в скляну пляшку, де і буде, згодом, готуватися вино з глоду. Розчиніть півкіло цукру в кип'яченій воді і залийте розчином ягоди.
Винні дріжджі розчиніть у 70 мл води з температурою не більше 38 градусів. Перемішайте масу протягом 15 хвилин, а потім перелийте в бутель. Надягаємо на бутель гідрозатвор і ставимо в тепло на три доби. При цьому періодично струшуємо сусло. Через три доби знімаємо гідрозатвор з бутля і зливаємо літр сусла в окрему ємність, де розводимо його з 12 кг цукру. Суміш вливаємо в основну ємність і затворяем гідрозатворів. По закінченні тижня проціджуємо вино, віджаті ягоди витягуємо. Для більшого бродіння додаємо цукор, що залишився і закорковуємо бутель гідрозатворів. Закінчення бродіння відбудеться через 45-55 днів. До цього часу вино посвітлішає і його можна буде розливати для витримки.
Якщо ви захочете повторити домашнє вино з глоду без дріжджів, то використовуйте близько 170-180 грам немитого родзинок , повторюючи цю технологію.
Вино з глоду з лимоном
Інгредієнти: ягоди глоду – 24 кг; лимон – 170 г; цукор – 12 кг; вода – 4 л; дріжджі – 10 р. Приготування Перед тим, як зробити домашнє вино з глоду, промиті ягоди покласти в бутель, додаємо цитрусову цедру і заливаємо інгредієнти окропом. Залишаємо основу вина охолоджуватися, після чого розминаємо ягоди, віджимаємо і додаємо лимонний сік з цукром і дріжджами. Ретельно розмішуємо і ставимо в тепло до завершення бродіння. Розливаємо вино з відповідним ємкостей і наполягаємо протягом 4 місяців перед вживанням.