Вернуться назад Распечатать

Полуничний мохіто

Полуничний мохіто
Невідомо достеменно, завдяки чому цей коктейль став таким популярним, то завдяки творів Ернеста Хемінгуея, то з-за свого і правда приголомшливо ароматного і освіжаючого смаку. Але на сьогоднішній день це один з найбільш улюблених і замовляються, коктейлів, особливо в теплу пору року. А зараз гріх не скористатися моментом, і не приготувати його полуничну інтерпретацію, трохи більш солодку і ароматну.

Як зробити полуниця мохіто в домашніх умовах - алкогольний рецепт


Це злегка змінений рецепт класичного мохіто , але не менш смачний і ароматний. Така кількість інгредієнтів розрахована на одну порцію.
Інгредієнти:

  • базилік – 2 листочка;

  • м'ята – 2 гілочки;

  • полуниця – 90 г;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • спрайт – 100 мл;

  • ром – 30 мл;

  • лід – 4 стандартних кубика.


  • Приготування
    Полуницю для такого мохіто можна взяти заморожену, т. до. ми все одно подрібнюємо її в пюре в блендері. Лимон ріжемо на шматочки, кладемо в ступку або будь-яку чашу разом з м'ятою, базиліком і гарненько переминаем товкачем, якщо немає маточки торцем качалки. Важливо щоб трави і лимон віддали сік. Далі складаємо в склянку цю пряну масу і доливаємо полуничне пюре. Лід кладемо в рушник або щільний пакет і все тієї ж качалкою перетворюємо в крихту. Висипаємо в склянку до 3/4 , додаємо ром і доливаємо спрайтом, перемішуємо ложкою з довгою ручкою, келих прикрашаємо полуничкою.

    Полуничний мохіто - рецепт безалкогольного коктейлю


    Бувають такі ситуації, коли спиртне вживати не можна або просто не хочеться напружувати організм алкоголем в спекотний літній день. Але не відмовляти собі в задоволенні випити смачний освіжаючий коктейль! Цей рецепт як раз такий випадок.
    Інгредієнти:

  • м'ята – 4 гілочки;

  • імбир – 1 см;

  • лайм – 1 шт.;

  • полуниця – 220 г;

  • газована вода – 250 мл;

  • цукор коричневий – 50 г;

  • крижана крихта.


  • Приготування
    Полуничний мохіто

    Імбир очистимо й наріжемо на колечка. Полуницю миємо, чистимо й ріжемо на четвертинки. Лайм нарізаємо часточками (повинно вийти 8 часточок), дві залишаємо на прикрасу, решта разом з м'ятою, полуницею і цукром відправляємо в піалу гарненько розтираємо все в пюре. Беремо високі келихи розкладаємо приготоване пюре, кидаємо по два колечка імбиру, засипаємо крижаною крихтою і доливаємо газованої води. Тільки вибирайте воду уважно, щоб це була не мінеральна з солоним присмаком вода. Акуратно все перемішуємо, на краю склянок одягаємо часточки лайма і вставляємо трубочки.