Існує безліч історій, які розповідають про винахід цього коктейлю. За однією версією його придумав бізнесмен, який хотів вивести продажу рома на новий рівень. З іншого – звичайний інженер, працював поблизу пляжу Дайкірі, що на Кубі. А оскільки можливості були обмежені, але в достатку був ром, лайм і тростинний цукор, вони і стали основними інгредієнтами настільки улюбленого коктейлю. З тих пір пройшло багато років, напій доповнювався льодом і фруктами і видозмінювався залежно від географічного положення. Зараз існує кілька різновидів коктейлю, наприклад, з бананом, персиком або апельсином. Але найпопулярнішим по праву вважається полунична його версія.
І якщо приготувати полуничний «Дайкірі» взимку, він напевно подарує трохи літнього настрою.
Полуничний «Дайкірі» - рецепт коктейлю
Цей коктейль дуже подобається дівчатам, адже сік лайма перебиває смак і запах алкоголю і він майже не відчувається. Готувати дайкірі краще відразу перед подачею, адже його родзинка в крижаній крихті. Але необов'язково готувати його відразу з крихтою, т. к. змішується все в блендері можна брати звичайний лід кубиками або колотий, він измельчится в процесі приготування.
Інгредієнти: полуниця – 15 шт.; полуничний сироп – 30 мл; білий ром - 40 мл; лайм – 1 шт.; лід – 90 р. Приготування Для початку помиємо і очистимо від плодоніжок полуницю, закидаємо її в блендер і перебиваємо в пюре. Слідом туди ж відправляємо сироп, ром і лід. З лайма видавлюємо сік в блюдце, маку туди краю келиха для подачі, а потім у цукор. Виходить красива кромка, решті сік виливаємо також в блендер і все це активно збиваємо. З льоду вийде крихта, яка змішається з іншими інгредієнтами і буде нагадувати смачний полуничний сніг.
Рецепт безалкогольного полуничного «Дайкірі»
Готувати коктейль можна не тільки зі свіжою полуницею, але і з замороженої, тоді вона замінить ще й частина льоду або навіть врятує в ситуації, коли льоду взагалі не виявилося під рукою.
Інгредієнти: полуниця – 150 г; гренадин – 20 мл; сік лимона - 30 мл м'ята – 2 верхівки гілочки; спрайт або газована вода – 70 мл; лід – 120 р. Приготування Перед приготуванням потрібно обов'язково охолодити келих, тому або кладемо його в морозилку, або наповнюємо льодом. Всі інгредієнти, крім однієї гілочки м'яти і однієї полунички кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до стану однорідного пюре. Оформлення дуже важливо для цього коктейлю, тому використовуємо м'яту і полуниці для прикраси келиха, також можна прикрасити шматочком лайма або лимона, і не забуваємо про парасольках і соломинках.