Коктейль зі щавлем стане відмінним зарядом бадьорості і значною порцією вітамінів для нашого організму. Крім того такий напій - це смачно, оригінально і незвично. І якщо ви ще не готували його власноруч, обов'язково рекомендуємо скористатися запропонованими рецептами і зробити такий коктейль у себе на кухні.
Напій з щавлю, яблука і апельсини - рецепт
Інгредієнти: яблука середнього розміру – 4 шт.; середнього розміру апельсин – 1 шт.; щавель – 1 невеликий пучок. Приготування Приготувати такий вітамінний коктейль не складе особливої праці. Спочатку віджимаємо з яблук сік за допомогою соковижималки. Апельсини очистити від шкірки, розрізаємо на шматочки і виймаємо кісточки (при їх наявності). Щавель перебираємо, споліскуємо прохолодною водою й обсушуємо. Виливаємо в ємність блендера сік, закладаємо туди ж апельсинову м'якоть і підготовлені листя щавлю і пробиваємо вміст пристрою до максимально можливої однорідності.
Розливаємо готовий коктейль по келихах, прикрашаємо листком щавлю або апельсиновим скибочкою і тут же подаємо. При бажанні можна трохи підсолодити напій, додавши в ємність блендера до інших компонентів мед або цукор.
Коктейль з ананаса зі щавлем
Інгредієнти: ананас свіжий – 650 г; лайм середнього розміру – 1/2 шт.; апельсин великий – 1 шт.; молодий шпинат – 45 г; щавель – 1 невеликий пучок. Приготування Для приготування коктейлю очищаємо ананас, нарізаємо м'якоть невеликими скибочками і покласти в ємність блендера. Туди ж додаємо очищену від шкірки і насіння апельсин, розрізавши його на часточки, а також додаємо попередньо промиті і обсушені листя шпинату і щавлю. Пробиваємо масу до стану однорідного пюре, додаємо за смаком сік лайма, перемішуємо, розливаємо по келихах і подаємо до столу, доповнивши напій цілим скибочкою ананаса.
Напій з щавлю і м'яти зі злаковими пластівцями - рецепт
Інгредієнти: щавель – 65 г; листочки м'яти – 3-5 шт.; стиглий банан – 1 шт.; яблуко – 160 г; злакові пластівці швидкого приготування – 45 г; молоко незбиране – 95 мл; чай зелений – 1 ч. ложка без гірки; вода – 95 мл; тертий шоколад для подачі. Приготування Для приготування зеленого коктейлю зі щавлем спочатку підігріваємо до температури 95 градусів воду і заварюємо нею зелений чай. Потім напій проціджують, змішуємо з молоком і заливаємо отриманою сумішшю злакові пластівці в ємності блендера. Тепер очищаємо, розламуємо на скибочки і додаємо туди ж банан і очищене яблучко, споліскуємо, обсушуємо і додаємо до інших компонентів щавель і м'яту і пробиваємо масу до максимально можливого однорідного стану. Для подачі розливаємо напій по келихах і притрушиваем шоколадом.