Вернуться назад Распечатать

Крюшон з кавуна з шампанським

Крюшон з кавуна з шампанським
З цього матеріалу ви дізнаєтеся, як зробити крюшон з кавуна з шампанським. Такий напій буде особливо доречною на вечірці з друзями або на пікніку в спеку. Подають його обов'язково добре охолодженим, в кавуні або спеціальному посуді. Розливають по келихах крюшон безпосередньо перед вживанням.

Крюшон з кавуна з шампанським – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • кавун великий – 8-10 кг;

  • шампанське – 700 мл;

  • вино біле сухе – 700 мл;

  • виноград – 380 г;

  • яблука середнього розміру – 2 шт.;

  • великий персик – 1 шт.;

  • пісок цукровий – 140 г;

  • апельсиновий лікер або коньяк – 120 мл


  • Приготування
    Всі напої, які нам знадобляться для приготування крюшону необхідно охолодити на полиці холодильника. Нарізаємо також виноград, при необхідності витягуючи у процесі з нього кісточки, а також подрібнюємо персики і яблука дрібно. Засипаємо скибочки фруктів цукровим піском, після чого заливаємо їх лікером або коньяком, а також вином і залишаємо на полиці холодильника на деякий час.
    В даному випадку крюшон ми будемо готувати в кавуні. Для цього відрізаємо у плода верх і виймаємо м'якоть, одночасно позбавляючи її від кісточок і розрізаючи на середнього розміру шматочки. Поміщаємо посудину з м'якоттю і соком, що виділився під час її добування, в холодильник або на короткий час в морозильну камеру, а в цей час добре і акуратно вичищаємо кавун всередині, надаючи йому гарний зовнішній вигляд. Якщо є певні навички, то можна ефектно обрізати зубчиками верх плоду, надавши тим самим «посуд» оригінальність.
    Крюшон в кавуні з шампанським можна приготувати і з іншими фруктами, наприклад, манго або грушею, а також доповнити його замість вина і коньяку частково або повністю лимонадом, знизивши тим самим градус напою.

    Крюшон з кавуна з шампанським і ягодами


    Інгредієнти:

  • кавунова м'якоть – 15 кг;

  • шампанське – 700 мл;

  • вино біле сухе – 900 мл;

  • ягідний мікс – 520 г;

  • вишні свіжі або заморожені без кісточок – 95 г;

  • пісок цукровий – 190 г;

  • коньяк – 55 мл


  • Приготування
    Класичний крюшон з кавуна подається тільки в кавуні і ніяк по-іншому. Але, трохи відійшовши від класики, напій можна зробити і в спеціальному круглому посуді - крюшонніцу. Також як і в попередньому випадку, всі компоненти необхідно добре охолодити. Це стосується і спиртних напоїв, і ягід та кавунової м'якоті, яку необхідно звільнити від кісточок і нарізати дрібно.
    Вимиті і просушені ягоди (можна взяти абсолютно будь-які на свій смак і за наявності) пересипаємо цукровим піском в мисці і залишаємо на кілька годин у холодильнику. Тепер викладаємо ягідну масу і кавунову м'якоть разом з соком в крюшонниці і заливаємо вином, коньяком і шампанським. Ставимо посудину на полицю холодильника на годину. За кілька хвилин до подачі додаємо вишні без кісточок.