Поки для свіжих ягід не сезон, цілком успішно для приготування різних компотів і десертів можна використовувати заморожені свіжі ягоди.
Сьогоднішні наші рецепти про те, як зробити з заморожених ягід і крохмалю смачний і ароматний кисіль.
Як зробити кисіль із заморожених ягід і крохмалю - рецепт
Інгредієнти: заморожені будь-які ягоди – 450 г; очищена вода – 22 л; цукровий пісок – 185 г або по смаку; крохмаль картопляний – 125-245 р. Приготування Заморожені ягоди для приготування киселю необхідно неодмінно розморозити. Краще це зробити щадним способом, переклавши їх заздалегідь на нижню полицю холодильника. Після цього розбиваємо ягідки блендером а потім перетираємо через сито, відокремлюючи сік. Жорстку складову не викидаємо, а заливаємо двома літрами очищеної води і розміщуємо на плиті на середньому вогні.
По досягненні сумішшю температури кипіння, проварюємо її три хвилини, а потім проціджують, знову даємо закипіти, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів. Можна при бажанні додати паличку кориці, бадьян або будь-які інші прянощі для аромату. Залишилася воду змішуємо з ягідним соком і розпускаємо в отриманій рідини картопляний крохмаль. Нижній поріг його кількості, запропонований в рецептурі, дозволить отримати досить рідку текстуру десерту. Для більш густого результату варто покласти його по максимуму. Тепер необхідно ввести розчин у киплячий солодкий відвар. Для цього інтенсивно безперервно перемішуємо останній, а сік з крохмалем в цей час тоненькою цівкою вливаємо. Робити це потрібно не поспішаючи, не припиняючи помішування ні на хвилину, щоб уникнути утворення грудочок. Витримуємо ягідний кисіль з крохмалю на вогні до закипання, а потім знімаємо з плити, даємо охолонути і можемо подавати.
Кисіль із заморожених ягід з крохмалем - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: заморожені будь-які ягоди – 850 г; очищена вода – 22 л; цукровий пісок – 185 г або по смаку; крохмаль картопляний – 190 р. Приготування Щоб приготувати кисіль в мультиварці, поміщаємо в її чашу заморожені ягоди, заливаємо їх двома літрами холодної води очищеної і включаємо режим «Пар» на двадцять хвилин. Після цього готовий відвар проціджують, а ягоди перетираємо через дрібне сито, макуха викидаємо, а м'якоть змішуємо з рідкою основою і повертаємо в мультикастрюлю. Додаємо цукрові кристали, перемішуємо до повного розчинення і вмикаємо режим хвилин на десять. За цей час розпустимо решти воді крохмаль і додамо поступово мультикастрюлю, невпинно помішуючи масу другою рукою. Тепер закриваємо кришку і даємо настоятися киселю протягом години.