У спеку особливо приємно випити стаканчик освіжаючого лимонаду з м'ятним смаком і ненав'язливою кислинкою. Приготувати такий напій можна без особливої праці з доступних компонентів, а як це правильно зробити і в яких варіаціях, ми розповімо нижче в наших рецептах.
Як приготувати домашній лимонад з м'ятою і лимоном?
Інгредієнти: лимони – 480-520 г; м'ята – 1 пучок; очищена вода – 3 л; цукровий пісок – 200-300 р. Приготування Спочатку закип'ятимо для лимонаду воду і розчиняється в ній, поки гаряча, цукровий пісок. Після охолодження віджимаємо в ємність з водою лимонний сік і кидаємо промиті, обсушені і розім'яті листя м'яти. Маємо посудину з напоєм в холодильник на пару годин, після чого перелити в глечик і можемо подавати. У кожну склянку напою кидаємо по часточці лимона і доповнюємо його маленькою гілочкою м'яти.
Як зробити лимонад і м'яти - рецепт з тархуном?
Інгредієнти: лимони – 240-270 г; м'ята свіжа – 140 г; тархун свіжий – 140 г; очищена вода – 3 л; цукровий пісок або мед – 150-200 г або по смаку. Приготування Для приготування напою необхідно гілочки самого свіжого тархуну і м'яти помити, обсушити, обірвати з них листочки і трохи розтерти товкачиком. Тепер заливаємо зелену ароматну масу водою і віджимаємо до неї сік лимона. Додаємо також і м'якоть лимона, розрізавши її на акуратні скибочки і трохи розім'явши.
Якщо в якості підсолоджувача ви будете використовувати цукровий пісок, то його необхідно перед тим, як додавати в напій розчинити в невеликій порції підігрітою до кипіння водички. При використанні меду його закладаємо разом з іншими компонентами в напій кімнатної температури, все ретельно перемішуємо і ставимо для охолодження і настоювання мінімум на три години на полицю холодильника.
При подачі прикрашаємо напій часточкою лимона, гілочкою м'яти і кидаємо за бажанням кубики льоду.
Рецепт лимонаду з лимона, м'яти, імбиру
Інгредієнти: лимони – 480-520 г; м'ята свіжа – 1 великий пучок; імбирний корінь перетертий – 2 ст. ложки; очищена вода – 3 л; цукровий пісок або мед – 150-200 г або по смаку. Приготування Особливу пікантність напою додасть в даному випадку імбирний корінь. Для приготування такого лимонаду віджимаємо спочатку з лимона сік, а м'якоть розрізаємо на кілька частин і кладемо в ємність блендера. Туди ж закладаємо мед або цукровий пісок, кидаємо очищений і перетертий імбирний корінь, кладемо попередньо вимиті гілочки свіжої м'яти, вливаємо трохи водички і розбиваємо всі на середній швидкості до утворення пюре. Заливаємо масу рештою водою і даємо постояти кілька хвилин, після чого віджимаємо за допомогою марлевого відрізу. Жорстку складову викидаємо, а отриманий лимонад виливаємо в глечик, додаємо лимонний сік, перемішуємо і ставимо на полицю холодильника для охолодження. При подачі доповнюємо кожну склянку напою часточкою лимона і невеликий гілочкою м'яти.
Домашній лимонад з м'ятою, лимоном і апельсином
Інгредієнти: лимони – 320 г; апельсини – 450; м'ята – 1 пучок; очищена вода – 2 л; цукровий пісок – 95 г або по смаку. Приготування Лимони і апельсини промиваємо і заливаємо окропом на пару хвилин. Тепер розрізаємо цитрусові на невеликі шматочки і викладаємо їх у відповідну для приготування лимонаду ємність. Додаємо туди ж промиті листочки свіжої м'яти і розтираємо все товкачем до початку відходження соку і обміну ароматами. У невеликій кількості гарячої води розчиняємо цукровий пісок і виливаємо суміш до фруктів з м'ятою. Ще раз розминаємо вміст товкачиком, вливаємо решту воду і залишаємо в холодильнику для настоювання і охолодження на кілька годин.