Літо – пора, коли рецепти цікавих освіжаючих напоїв стають на вагу золота. Ми підібрали вам парочку незвичайних варіантів лимонадів з м'ятою і лимоном, здатних не тільки смачно втамувати спрагу, але і освіжити вас в самий жаркий день.
Рецепт лимонаду з лимона і м'яти з імбиром
Лимонади і без того готуються елементарно просто, але в рамках цього рецепту приготування йдуть лічені хвилини, оскільки готувати доведеться всього кілька інгредієнтів. В залежності від бажаного ступеня освіжаючих властивостей напою ви можете доповнити рецепт більшою або меншою кількістю м'яти.
Інгредієнти: листя м'яти - 6 шт.; лимон - 1 шт.; підсолоджувач - за смаком; імбир - 3 шматочки; вода - 14 л. Приготування Орудуючи товкачем, розімніть листя м'яти не перетворюючи їх в кашу, а лише порушуючи цілісність і випускаючи ефірні масла. Додайте до м'яті вибраний підсолоджувач. Останнім може стати як звичайний цукор, так і мед, сироп агави, або стевія. Слідом видавити лимонний сік і покладіть імбир. Можна зняти з лимона смужки цедри (не зачіпаючи гірку білу частину) і надіслати їх у посудину до майбутнього лимонаду. Залийте все водою і залиште в холодильнику не менше ніж на 4 години. За цей час лимонад встигне не тільки охолодитися, але і насититися ароматами всіх тих добавок, які ви вирішили до нього покласти.
Домашній лимонад - рецепт з лимонів і м'яти
Додайте в лимонад ще одну всіма улюблену річну гостю – полуницю. Ягоди можна нарізати великими шматочками і додати в напій для кольору і аромату, або пюрировать, щоб отримати ще й максимум смаку.
Інгредієнти: полуниця - 930 г; лимонний сік - 165 мл; невеликий пучок м'яти; мед - 115 мл; вода - 12 л. Приготування Перед тим, як зробити лимонад і м'яти, ледь підігрійте воду і розведіть в неї мед. Відставте основу лимонаду в бік і прийміть за полуничне пюре. Збийте полуницю до однорідності разом з листочками м'яти і лимонним соком. Розведіть пюре підсолодженою водою і залиште до повного охолодження.
Як приготувати лимонад з тархуном і м'ятою і лимоном?
Інгредієнти: лимонний сік - 235 мл; вода - 16 л; по жмені свіжої м'яти і тархуна ; цукор - 115 р. Приготування Всипте трохи цукру в ступу з листям м'яти і тархуна. Розітріть все товкачем, порушуючи цілісність листочків, але не пюрируя їх. Перекладіть ароматну суміш в глечик, всипте цукор, що залишився і додайте лимонний сік. Розведіть лимонад водою і залиште охолонути, після чого подавайте.