Одним з найбільш популярних напоїв у літню пору є лимонад. На відміну від свого магазинного побратима, домашній продукт містить помітно менше цукру, зовсім виключає додавання штучних барвників і підсилювачів смаку, а річний асортимент продуктів дозволяє втілювати в життя величезну кількість різноманітних рецептів. Про те, як зробити лимонад в домашніх умовах ми докладно розповімо далі.
Апельсиновий напій в домашніх умовах
Апельсиновий лимонад увібрав у себе весь приголомшливий цитрусовий смак і аромат. Крім самих апельсинів, виражену кислинку напою додадуть лимони, а солодкість – невелика кількість меду.
Інгредієнти: вода - 780 мл; мед - 45 мл; сік лимона - 115 мл; сік апельсина - 260 мл; лід. Приготування Приготуйте легкий медовий сироп. Для цього підігрійте невелику кількість води до теплого і розведіть в неї мед. Готовий сироп злегка охолодіть і змішайте з рештою водою. Доповніть напій соком цитрусових і льодом. Подавайте, додатково прикрасивши скибочкою апельсина.
Лимонад з тархуна в домашніх умовах
Ми звикли відрізняти «Тархун» на полицях супермаркетів по характерному смарагдово-зеленому кольору, але натуральний напій з цієї пахучої трави зовсім не відрізняється яскравістю свого покупного аналога зважаючи натуральності.
Інгредієнти: вода - 980 мл; тархун - 18 гілочок; цукор - 45 г; сік половинки лимона. Приготування Покладіть вимиті гілочки тархуну в глечик і перетріть їх з цукром так, щоб порушити цілісність, але не перетворити в кашу. Залийте отриману масу приблизно склянкою окропу, щоб розчинити цукор, після чого додайте лимонний сік і воду, що залишилася. Дайте напою повністю охолонути.
Імбирний лимонад в домашніх умовах
Отримати від напою не тільки максимум смаку і прохлаждающего ефекту, але і користі, можна, якщо використовувати його основі корисні коріння імбиру і куркуми. Такий яскравий напій дозволить вберегти себе від літньої застуди.
Інгредієнти: імбир - 4 см; корінь куркуми - 1 шт.; листочки розмарину - 5-6 шт.; вода - 980 мл; лайми - 4 шт.; мед - 10 мл Приготування Наріжте коріння імбиру і куркуми, покладіть до них розмарин і залийте все склянкою гарячої води. Залиште ароматний відвар на мінімальному вогні приблизно на 10 хвилин, після чого процідіть рідину, додайте воду, що залишилася, мед і шматочки лайма. Розливайте і сервіруйте напій лише після попереднього охолодження.
Лимонад в домашніх умовах рецепт з м'ятою
Одним з найбільш освіжаючих інгредієнтів по праву вважається м'ята. Її листочки часто знаходять місце не тільки в прохолодних напоях, але в цей раз ми знову віддамо данину м'яті, пустивши її в хід рецепта лимонаду.
Інгредієнти: листя м'яти - 1 ст.; тертий імбир - 1/2 ч. ложки; цукор - 15 г; сік 2 лимонів; вода - 470 мл Приготування Помістіть листя м'яти в чашу блендера і збийте їх з тертим імбиром і цукром. Не чекайте однорідної пасти, а простий збийте листя максимально дрібно, витягуючи як можна більше аромату. На цьому приготування лимонаду в домашніх умовах практично закінчено. Додайте м'ятну пасту в глечик і залийте її соком лимона і водою. Залиште до повного охолодження, після чого розливайте по склянках і подавайте.
Полуничний лимонад в домашніх умовах
Інгредієнти: лимони - 10 шт.; цукор - 135 г; вода - 970 мл; полуниця - 10 шт.; листя базиліка - 1/3 ст. Приготування Вичавивши сік з десятка лимонів, процідіть його і з'єднайте з водою і цукром. Перелийте суміш у глечик, покладіть листочки базиліка і ягоди, а потім збийте все заглибним блендером, поки листя не измельчатся, а сам лимона не стане рожевим. Подавайте з льодом або після попереднього охолодження.