Ми звикли вважати, що лимонад можна купити тільки в магазині. Але ось корисного в ньому зовсім нічого нема. Тому ми розповімо, як зробити домашній лимонад з апельсинів і лимонів – виходить і смачно, і корисно.
Рецепт домашнього лимонаду з лимона і апельсина
Інгредієнти: цукор – 2 кг; лимони великі – 4 шт.; апельсини великі – 7 шт.; вода. Приготування З апельсинів чистимо шкірку, заливаємо її окропом і на добу приблизно залишаємо. Потім дістаємо і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Рідина доводимо до кипіння, знову заливаємо перекручені скоринки і наполягаємо ще близько доби. Потім проціджуємо, кірки викидаємо, додаємо цукор, кип'ятимо, додаємо сік і м'якоть лимона. Підготовлений охолоджений сироп розводимо за смаком холодною водою.
Лимонад з апельсинів і лимонів
Інгредієнти: апельсин – 1 шт.; цукор; корінь імбиру; лимон – 1 шт.; очищена вода; гілочки свіжої м'яти. Приготування Гілочки м'яти моєму, обриваємо листочки і кладемо в склянку. Корінь імбиру очистити і дрібненько нарізаємо. Його кількість регулюємо виключно в залежності від особистих уподобань. Лимон і апельсин нарізаємо шматочками і кладемо в склянку. Всипаємо цукор або додаємо мед за смаком. Тепер всі інгредієнти ретельно розтираємо за допомогою дерев'яного маточки. У склянку насипаємо лід і заливаємо це все очищеною водою. Замість неї можна також використовувати газовану воду.
Лимонад з апельсина, лимона і грейпфрута
Інгредієнти: свіжовичавлений апельсиновий сік – 500 мл; свіжовичавлений грейпфрутовий сік – 200 мл; цукор; свіжовичавлений сік лимона – 100 мл; скибочки лимона і апельсина для прикраси; вода газована – 15 літра. Приготування Змішуємо апельсиновий сік з лимонним і грейпфрутовим, додаємо цукор, збиваємо за допомогою віночка. Вливаємо газовану воду, розмішуємо охолоджуємо. Готовий цитрусовий лимонад розливаємо по келихах, прикрашаємо часточками лимона і апельсина.
Лимонад з м'ятою, лимоном і апельсином
Інгредієнти: тархун – 2 гілочки; м'ята – 2 гілочки; лимон – 4 шт.; апельсин – 1 шт.; базилік – 2 гілочки. Приготування З двох лимонів акуратно знімаємо цедру. З усіх лимонів і апельсина вичавлюємо сік. Подрібнюємо листочки базиліка, тархуну і м'яти. Додаємо цедру лимона. Кип'ятимо в каструлі воду, трохи її охолоджуємо, поміщаємо в неї цедру і подрібнену зелень. Даємо настоятися, потім настій проціджуємо, вливаємо сік лимона і апельсина і розмішуємо. Пряний лимонад охолоджуємо, наливають у високі келихи і прикрашаємо листочками м'яти.
Лимонад із заморожених апельсинів і лимона
Інгредієнти: апельсини – 4 шт.; цукор – 1 кг; вода питна – 10 літрів; великий лимон – 1 шт. Приготування Апельсини і лимон обдаємо окропом і на ніч відправляємо в морозилку. Варимо сироп з цукру і 2 літрів води. Вранці фрукти дістаємо, чекаємо, щоб вони трохи оговтались, а потім ріжемо часточками. Кісточки, які періодично трапляються, викидаємо. Пропускаємо цитрусові через м'ясорубку і заливаємо 3 літрами води. Залишаємо хвилин на 20 а потім масу проціджують через меленькое сито. У велику каструлю виливаємо сироп , проціджений сік з цитрусових і 5 літрів води. Перемішуємо і розливаємо по ємностях.
Рецепт лимонаду з лимона і апельсина
Інгредієнти: вода фільтрована – 35 літра; апельсини – 3 шт.; пісок цукровий – 150 г; лимони – 2 шт. Приготування З апельсинів і лимонів вичавлюємо сік. Шкірки цитрусових нарізаємо досить великими шматочками. Розміщуємо їх в окріп і проварюємо близько 7 хвилин. Всипаємо цукор. Вимикаємо лимонад, додаємо видавлений сік, охолоджуємо, проціджуємо і подаємо з кубиками льоду.