Основою головного прохолодного напою літа незмінно є лимони, цукровий сироп і, зрозуміло, вода, але така ідеальна база може бути доповнено абсолютно будь-якими добавками: від огірків, сезонних ягід і фруктів, до ароматної зелені, сиропів і спецій. Ми вирішили не упускати шанс для експериментів і розповісти про оригінальних лимонаді, готуються в домашніх умовах.
Як зробити лимонад в домашніх умовах - рецепт
Почнемо з тієї самої бази, відштовхуючись від якої ви зможете розробляти інші рецепти напою самостійно.
Інгредієнти: крижана вода – 630 мл; лимонний сік – 135 мл; цукор – 65 р. Приготування Домашній лимонад починається з цукрового сиропу, для якого цукор заливають 80 мл води і ставлять на слабкий вогонь. Цукровий сироп варять до розчинення цукрового піску, потім його злегка охолоджують і розводять рештою водою. Тепер залишається лише доповнити підсолоджену воду лимонним соком і можна подавати напій з льодом.
Лимонад в домашніх умовах - рецепт з м'ятою
Зробити лимонад помітно більш освіжаючим допоможе проста добавка у вигляді листя м'яти. Солодкість в даному рецепті забезпечить екстракт стевії.
Інгредієнти: м'ята – 3 гілочки; великий лимон; стевія (порошок) – 1/4 ч. ложки; вода – 14 л. Приготування Кілька гілочок м'яти розітріть з допомогою маточки в ступі, намагаючись порушити цілісність зелених листя і стебел, але не перетворюючи їх в кашку. М'яту потім залийте чвертю води, додайте над вогнем і проваріть до закипання. Накрийте відвар і залиште охолонути. За цей час всі ароматні ефірні масла м'яти перейдуть у воду і вам залишиться лише процідити її і змішати з рідиною, що залишилася. Приготування лимонаду в домашніх умовах практично завершено, залишається лише розвести в ньому стевію з лимонним соком і можна пробувати.
Як зробити газований апельсиновий напій в домашніх умовах?
Основою газований лимонад може стати як звичайна газована вода, так, наприклад, і тонік, що надає готовому напою легку гірчинку.
Крім лимона (а точніше - лайма) аромату та смаку напою додадуть листя базиліка і апельсин.
Інгредієнти: лайм – 1 шт.; апельсин – 2 шт.; цукор – 25 г; листя базиліка – 7 шт.; газована вода – 620 мл Приготування Половину лайма розділіть на шматочки і покладіть в глечик. Додайте м'якоть апельсинів, листочки базиліка і засипте все цукром. Розітріть фрукти з зеленню і цукром разом, поки аромати не змішаються. Залийте основу з цитрусів водою і залиште настоятися в холоді на годину. Процідіть лимонад, розлийте по склянках і сервірують з часточками цитрусових і кубиками льоду.
Лимонад з тархуна в домашніх умовах
Інгредієнти: вода – 18 л; лимонний сік – 215 мл; жменя зелені тархуна; мед – за смаком. Приготування Розітріть листя тархуна, поки не відчуєте запах. Закип'ятіть половину води і залийте окропом ароматні листя. Накривши, залиште все настоятися до охолодження рідини, а потім процідіть. Проціджений настій тархуна змішайте з соком лимона, залишками води і медом. Подавайте з льодом.
Імбирний лимонад в домашніх умовах
Ще одним бадьорить і освіжаючим компонентом лимонаду може стати корінь імбиру. Така добавка не тільки відмінно бореться зі спекою, але і допомагає розпалити апетит перед майбутньою трапезою на природі.
Інгредієнти: тертий імбир – 35 г; вода – 14 л; гілочка розмарину; лимонний сік – 115 мл; мед – 65 мл Приготування Залийте тертий імбир, розмарин і мед окропом (240 мл). Готову суміш залиште охолонути хвилин на 20 потім процідіть і змішайте імбирний сироп з рештою водою. Процідіть лимонад і змішайте його з лимонним соком. Подавайте тільки після попереднього охолодження.