Що вгамує спрагу спекотного спекотним днем? Звичайно ж, стаканчик смачного прохолодного напою, приготованого самостійно. Пропонуємо вам прості рецепти домашнього лимонаду з лимонів. У спеку цей напій освіжить вас, а в холодну пору року прекрасно підніме настрій, нагадавши про сонячні днинки.
Домашній лимонад з лимонів
Інгредієнти: лимон – 345 г; вода – 955 мл; цукор – 135 р. Приготування Лимони добре промиваємо в гарячій воді, а потім насухо витираємо рушником. Цедру подрібнюємо на дрібній тертці, а з м'якоті лимона вичавлюємо в миску сік. У каструлі кип'ятимо воду для лимонаду, висипаємо цукровий пісок і розмішуємо до повного розчинення. У банку викладаємо цедру, додаємо цитрусовий сік і обережно заливаємо все гарячим сиропом. Закриваємо кришкою і залишаємо напій до повного охолодження. Далі прибираємо його в холодильник, а через кілька годин проціджуємо, перелити в глечик і пробуємо на смак.
Рецепт домашнього лимонаду з лимона і апельсина
Інгредієнти: апельсин – 5-7 шт.; вода мінеральна – 10 л; цукор – 650 г; лимон – 95 р. Приготування Апельсини добре промиваємо, обсушуємо і прибираємо в морозильну камеру. Потім дістаємо фрукти, розморожуємо і нарізаємо скибочками. Перекручуємо через м'ясорубку разом з цедрою і заливаємо отримане пюре холодною мінеральною водою. Наполягаємо напій 20 хвилин, а потім додаємо лимонний сік і кладемо за смаком цукор. Ретельно перемішуємо і знімаємо лимонад на кілька годин в холодильник.
Рецепт домашнього лимонаду з лимонів і м'яти
Інгредієнти: лимон – 65 г; свіжа м'ята – 5 гілочок; вода питна – 980 мл; цукор – за смаком. Приготування Свіжу м'яту обполіскуємо, стряхиваем зайву рідину, відриваємо листочки від стебел і дрібно рубаємо ножем. Лимон моєму, ошпарюємо окропом, розрізаємо навпіл і, використовуючи соковижималку, вичавлюємо сік. Залишилася цедру не викидаємо, а відправляємо в каструлю з холодною питною водою. Додаємо листя м'яти і доводимо рідину до закипання. Проварюємо кілька хвилин, а потім знімаємо лимонний відвар з плити і відразу ж кидаємо за смаком цукор. Ретельно перемішуємо, остуджуємо напій до теплого стану, проціджуємо і вливаємо лимонний сік. Прибираємо лимонад на кілька годин у холодильник, а перед подачею прикрашаємо напій листочками м'яти.
Домашній лимонад з імбиром та лимоном
Інгредієнти: вода питна – 25 л; корінь імбиру – 205 г; цукор – 30 г; мед – 30 р. Приготування Імбир очистити і подрібнюємо на тертці. У каструлю наливаємо літр кип'яченої води і кидаємо підготовлений імбир. Лимони промиваємо, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. Цедру подрібнюємо і викладаємо в каструлю з імбиром. Кидаємо цукор по смаку, перемішуємо і кип'ятимо вміст. Далі знімаємо посуд з плити, проціджуємо лимонад і остуджуємо. Після цього кладемо мед і вводимо лимонний сік. Наостанок розводимо напій холодною водою, розливаємо по склянках і прикрашаємо кожну порцію часточкою лимона.
Домашній лимонад і полуниці
Інгредієнти: вода фільтрована – 2 л; лимон – 95 г; цукор – 155 г; полуниця – 305 м; м'ята – за смаком. Приготування Перед тим, як зробити домашній лимонад з лимонів, варимо солодкий сироп: у каструлю наливаємо воду, нагріваємо її до 80 градусів і кидаємо за смаком цукор і подрібнену лимонну цедру. Ретельно перемішуємо, кип'ятимо рідину і знімаємо посуд з плити. З м'якоті лимона вичавлюємо сік і вводимо його в солодкий сироп. Полуницю промиваємо, витираємо рушником і подрібнюємо в блендері. Тепер викладаємо ягідне пюре в лимонний напій, перемішуємо і прикрашаємо листочками м'яти.