Естрагон широко використовують рецепти закусок і основних страв, напоїв він надає дивовижну свіжість і легку пряність.
Як зробити тархун в домашніх умовах - рецепт
Витягти з тархуну максимум смаку можна двома способами: у межах першого, сирого, листочки розминають в ступі з невеликою кількістю води, а в рамках другого – проварюють. Кінцевий результат однаковий за смаком, але «сирої» спосіб приготування екстракту тархуна дозволяє зберегти максимум користі.
Інгредієнти: вода – 980 мл; цукор – 75 г; тархун – 165 г; лайм – 2 шт. Приготування Перед тим, як зробити напій тархун в домашніх умовах, необхідно зварити сироп для нього. Для сиропу досить з'єднати цукор з водою в рівних пропорціях, проварити до повного зникнення кристалів, а потім злегка остудити.
Половину листя тархуна розітріть в ступі, підлив трохи води, якщо потрібно. Отриманий сік відіжміть через марлю, переконавшись у тому, що екстрагували все, до останньої краплі. Після, сік тархуна розбавляють, доповнюють лаймовим соком і з'єднують з рештою водою.
Готовий напій змішують з рештою зеленим листячком і добре охолоджують перед дегустацією.
Як зробити напій з тархуну?
Інгредієнти: тархун свіжий – 220 г; цукор; лимон – 1 шт.; лайм – 1 шт. Приготування Перед тим, як зробити тархун будинку, нарвете його, покладіть в чашу блендера і засипте цукром. Цукор, або будь-який інший підсолоджувач, додайте за смаком. Коли цукор всыпан, влийте порядку склянки окропу, додайте цитрусовий сік і збийте все блендером. Отриману кашку перекладіть на марлю і добре відіжміть весь сік. Розведіть отриманий концентрат водою, виходячи з співвідношення 1:4. За бажанням готовий напій можна додатково підсолодити.
Як зробити лимонад з тархуну?
Тархун можна використовувати не тільки як самостійну основу для напою, але і додавати його до лимонадам. До складу нашого лимонаду, крім самих лимонів, входить ревінь, що надає напою додаткову кислинку і приємний червонуватий відтінок.
Інгредієнти: вода – 580 мл; ревінь – 115 г; цукор – 135 г; естрагон – 155 р. Приготування Нарізаний ревінь присипте хорошою пучкою цукру і залиште на 15 хвилин. Доведіть половину води до кипіння, змішати її з цукром і додайте ревінь. Проваріть його не менше 4-5 хвилин, а потім зніміть гарячий відвар з вогню і додайте до нього естрагон (тархун). Залиште всі настоювати до повного охолодження, а потім процідіть і подавайте з льодом.
Як зробити домашній тархун - рецепт
Ще один варіант лимонаду з тархуну більш стандартний і включає в свій склад абсолютний мінімум інгредієнтів. Тим не менш, урізноманітнити напій можна як завгодно на власний смак.
Інгредієнти: естрагон (тархун) – 55 г; цукровий пісок – 85 м; вода – 12 л; лимони – 210 р. Приготування Збийте лимонну цедру (білу частину) з естрагоном і цукром в пюре. Розведіть пюре невеликою кількістю окропу, щоб витягти з листя максимум ефірних масел, а потім добре відіжміть через марлю. Змішайте отриманий концентрат естрагону з лимонним соком, а потім розведіть залишилася водою. Воду можна використовувати як газовану, так і негазовану.
В якості альтернативи лимонам можна використовувати лайми або поєднувати різні види цитрусових між собою.
Готовий напій охолодіть або подавайте з льодом.