Одним із самих літніх напоїв по праву можна назвати полуничний лимонад. Цей прохолодний напій не тільки дозволить впоратися з літньою спекою, але і зробити це максимально смачно, використовуючи одну з найбільш популярних і улюблених багатьма сезонних ягід. Цей матеріал ми вирішили присвятити відразу декількох варіацій цього освіжаючого лимонаду.
Полуничний лимонад – рецепт
Цей варіант лимонаду повний полуничного смаку завдяки тому, що ягоди при приготуванні повністю пюрируются, залишаючи напій з насиченим полуничним смаком.
Інгредієнти: цукор – 65 г; вода – 950 мл; лимонний сік – 115 мл; полуниця – 210 р. Приготування Розведіть цукор у склянці гарячої води і охолодіть отриманий сироп. Очищену полуницю пюрируйте, а при необхідності додатково протріть через сито. Змішайте полуничне пюре з лимонним соком і розведіть всі залишилася холодною водою. Доповніть лимонад сиропом і сервірують з льодом.
Полуничний лимонад з м'ятою
Зробити напій ще більш освіжаючим можна за допомогою свіжої м'яти. 5-6 гілочок з лишком вистачить для того, щоб надати лимонаду характерний смак, але свіжу зелень можна замінити і м'ятним екстрактом.
Інгредієнти: сік 5 лимонів; цедра одного лимона; цукровий пісок – 145 г; вода звичайна – 190 мл; полуниця – 210 г; м'ята – 5-6 гілочок; газована вода – 590 мл Приготування Почніть з легкого цитрусового сиропу, для якого слід підігріти звичайну воду з цедрою лимона і цукром. Коли сироп закипить, його необхідно процідити і залишити охолоджуватися.
2/3 всіх ягід пюрируйте і пропустіть через сито при бажанні. Решту полуницю наріжте невеликими шматочками. Зірвіть листочки м'яти з гілочок і покладіть в обрану для приготування напою посуд. Залийте м'яту і залишилася полуницю газованою водою, влийте цитрусовий сік і залиште напій в холоді на 5-6 годин, після чого сервіруйте.
Як приготувати полунично-базиліковий лимонад?
Якщо вам захочеться більше оригінальних комбінацій, то приготуйте полунично-базиліковий лимонад. Солодощі в даному напої додасть «Спрайт», але його можна замінити тоніком або будь солодкою газованою водою за смаком.
Інгредієнти: полуниця – 20 ягід; «Спрайт» - 1 л; сік одного лайма; жменю свіжого базиліка. Приготування Очищені ягоди полуниці пюрируйте і розкладіть по чотирьох склянок. Залийте полуничне пюре лаймовим соком і додайте листя базиліка, попередньо пюрировав або просто нарвав їх. Залийте вміст склянок «Спрайтом» і додайте кілька шматочків льоду.
Полунично-імбирний лимонад
Повною мірою насититись смаком полуниці допоможе цей ароматний напій. Кисло-солодкі ягоди відмінно поєднуються з гоструватим імбирним сиропом.
Інгредієнти: вода – 490 мл; цукор – 135 г; імбир – 15 г; полуниця – 10-12 ягід; газована вода – 14 л. Приготування Почніть з підготовки сиропу. Проваріть цукор з половиною води і шматочками імбиру. Коли імбирний сироп закипить, накрийте його і приберіть з вогню. Залиште настоюватися до охолодження, після чого процідіть.
Пюрируйте полуницю, залийте її залишилася водою, остившім сиропом і додайте льоду за смаком.
Полуничний лимонад в домашніх умовах
Готувати полуничний лимонад можна навіть поза сезону, використовуючи заморожену ягоду.
Інгредієнти: полуниця – 220 г; сік 3 лимонів; цукор – 45 г; вода – 375 мл Приготування Помістіть першу трійку інгредієнтів у високошвидкісний блендер і розведіть готове ягідне пюре водою. Готовий напій достатньо охолоджений із-за використання замороженої ягоди, але при бажанні ви можете додатково додати лід.