Сьогодні ми розповімо вам, як самостійно зробити лимонад з тархуну. Цей напій освіжить і підбадьорить в літній спекотний день, а також зарядить вас позитивом і хорошим настроєм.
Рецепт лимонаду з тархуном
Інгредієнти: свіжий лайм – 1 шт.; лимон – 1 шт.; тархун – 05 пучка; цукор – 75 г; вода мінеральна – 1 л; вода – 75 мл. Для соку:
тархун – 05 пучка; вода питна – 205 мл Приготування Цитрусові фрукти промиваємо і ошпарюємо окропом. Пучок тархуну поділяємо на частини і викладаємо одну в чисту каструлю. Заливаємо склянкою питної прохолодної води і ретельно розминаємо зелень ступкою, щоб з неї виділився сік. Після цього траву виймаємо і викидаємо. В чистій каструлі розчиняємо цукор у воді, кип'ятимо сироп, а потім охолодити його. Очищений лимон лайм та поділяємо руками на шматочки. Остиглий солодкий сироп і концентрований сік тархуна в каструлі змішуємо і додаємо решту необроблену зелень. Тепер заливаємо напій холодною мінеральною водою, ретельно перемішуємо, додаємо лід і розливаємо тархун по келихах.
Рецепт лимонаду з тархуна в домашніх умовах
Інгредієнти: тархун свіжий – 1 пучок; лимон – 2 шт.; вода – 590 мл; цукор – 215 г; лід – для подачі; свіжа м'ята – по смаку. Приготування Тархун і м'яту промиваємо, струшуємо і дрібно нарізаємо зелень ножем. Лимони ошпарюємо окропом, вичавлюємо з нього сік і виливаємо його в миску.
Окремо варимо сироп: у каструлю з окропом кидаємо цукор, відправляємо посуд на плиту і кип'ятимо вміст до повного розчинення кристалів. Потім додаємо в остиглий сироп сік, додаємо підготовлену зелень, перемішуємо і наполягаємо напій в холодильнику 45 хвилин. Перед подачею лимонад з тархуном, м'ятою і лимоном проціджуємо, перелити в глечик, кидаємо лід і подаємо напій до столу.
Рецепт домашнього лимонаду з тархуном і полуницею
Інгредієнти: вода фільтрована – 985 мл; лимон – 05 шт.; лайм – 1 шт.; свіжа зелень м'яти – 2 гілочки; тархун – 2 гілочки; полуниця – 5-7 шт.; цукор – за смаком; лід. Приготування Лимон і лайм промиваємо, обсушуємо і видавлюємо сік. Переливаємо його в прозорий глечик і додаємо цедру від фруктів. М'яту і тархун промиваємо і відправляємо туди ж цілими гілочками. Полуницю обполіскуємо, відриваємо плодоніжки і нарізаємо шматочками. Додаємо ягоду до решти інгредієнтів і сахарим за смаком. Воду кип'ятимо, заливаємо фрукти з травами і наполягаємо напій близько 15 хвилин. Остуджуємо домашній лимонад «Тархун», відправляємо на кілька годин у холодильник, а потім розливаємо по склянках, прикрасивши напій часточкою лимона і кинувши трохи колотого льоду.