Вернуться назад Распечатать

Лимонад з тархуна в домашніх умовах

Лимонад з тархуна в домашніх умовах
Сьогодні ми розповімо вам, як самостійно зробити лимонад з тархуну. Цей напій освіжить і підбадьорить в літній спекотний день, а також зарядить вас позитивом і хорошим настроєм.

Рецепт лимонаду з тархуном


Інгредієнти:

  • свіжий лайм – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • тархун – 05 пучка;

  • цукор – 75 г;

  • вода мінеральна – 1 л;

  • вода – 75 мл.


  • Для соку:

  • тархун – 05 пучка;

  • вода питна – 205 мл


  • Приготування
    Цитрусові фрукти промиваємо і ошпарюємо окропом. Пучок тархуну поділяємо на частини і викладаємо одну в чисту каструлю. Заливаємо склянкою питної прохолодної води і ретельно розминаємо зелень ступкою, щоб з неї виділився сік. Після цього траву виймаємо і викидаємо. В чистій каструлі розчиняємо цукор у воді, кип'ятимо сироп, а потім охолодити його. Очищений лимон лайм та поділяємо руками на шматочки. Остиглий солодкий сироп і концентрований сік тархуна в каструлі змішуємо і додаємо решту необроблену зелень. Тепер заливаємо напій холодною мінеральною водою, ретельно перемішуємо, додаємо лід і розливаємо тархун по келихах.

    Рецепт лимонаду з тархуна в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • тархун свіжий – 1 пучок;

  • лимон – 2 шт.;

  • вода – 590 мл;

  • цукор – 215 г;

  • лід – для подачі;

  • свіжа м'ята – по смаку.


  • Приготування
    Тархун і м'яту промиваємо, струшуємо і дрібно нарізаємо зелень ножем. Лимони ошпарюємо окропом, вичавлюємо з нього сік і виливаємо його в миску.
    Окремо варимо сироп: у каструлю з окропом кидаємо цукор, відправляємо посуд на плиту і кип'ятимо вміст до повного розчинення кристалів. Потім додаємо в остиглий сироп сік, додаємо підготовлену зелень, перемішуємо і наполягаємо напій в холодильнику 45 хвилин. Перед подачею лимонад з тархуном, м'ятою і лимоном проціджуємо, перелити в глечик, кидаємо лід і подаємо напій до столу.

    Рецепт домашнього лимонаду з тархуном і полуницею


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 985 мл;

  • лимон – 05 шт.;

  • лайм – 1 шт.;

  • свіжа зелень м'яти – 2 гілочки;

  • тархун – 2 гілочки;

  • полуниця – 5-7 шт.;

  • цукор – за смаком;

  • лід.


  • Приготування
    Лимонад з тархуна в домашніх умовах

    Лимон і лайм промиваємо, обсушуємо і видавлюємо сік. Переливаємо його в прозорий глечик і додаємо цедру від фруктів. М'яту і тархун промиваємо і відправляємо туди ж цілими гілочками. Полуницю обполіскуємо, відриваємо плодоніжки і нарізаємо шматочками. Додаємо ягоду до решти інгредієнтів і сахарим за смаком. Воду кип'ятимо, заливаємо фрукти з травами і наполягаємо напій близько 15 хвилин. Остуджуємо домашній лимонад «Тархун», відправляємо на кілька годин у холодильник, а потім розливаємо по склянках, прикрасивши напій часточкою лимона і кинувши трохи колотого льоду.