Тархун – смачний освіжаючий і дуже корисний напій, який надає заспокійливу і розслаблюючу дію на організм людини. Але тільки чомусь усі звикли купувати в магазинах, абсолютно забуваючи про те, що такий лимонад можна з легкістю приготувати самостійно. Давайте ж розберемося з вами, як зробити напій з тархуну.
Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?
Інгредієнти: газована вода – 990 мл; цукор – 6-7 ст. ложок; трава тархун – 5 гілочок; лимон – 45 г; лід колотий – для подачі; вода фільтрована – 405 мл Приготування Перед тим, як зробити напій «Тархун», траву перебираємо, промиваємо і подрібнюємо в блендері. Далі готуємо сироп: розчиняємо цукровий пісок в теплій кип'яченій воді і, помішуючи, доводимо рідину до кипіння. Кип'ятимо її кілька хвилин і охолодити. Подрібнений тархун кидаємо в гарячий сироп, прикриваємо кришкою і наполягаємо близько півгодини. Після цього майбутній лимонад проціджуємо, виливаємо в глечик і розбавляємо газованою водою. Додаємо лимонний сік , поміщаємо напій на деякий час в холодильник, а перед подачею, кидаємо в нього кілька кубиків льоду.
Як зробити напій «Тархун» вдома?
Інгредієнти: тархун свіжий – 45 г; лимон – 80 г; лайм – за смаком; цукор – 315 г; газована вода – 15 л; лід колотий – для подачі; листя свіжої м'яти – за бажанням. Приготування Беремо потрібну кількість трави і ретельно промиваємо в проточній воді. Далі подрібнюємо зелень гострим ножем або пропускаємо її через блендер, перетворивши в однорідну зелену кашку.
Лайм і лимони обполіскуємо, насухо витираємо рушником і розрізаємо впоперек на половинки. За допомогою соковижималки готуємо з
сік цитрусових.
Тепер готуємо солодкий сироп: у каструлю з водою кидаємо потрібну кількість цукру і проварюємо 5 хвилин після закипання. Далі рідина охолоджуємо до кімнатної температури і вводимо в неї свіжовичавлений сік. У пляшку наливаємо холодну газовану воду і додаємо подрібнений тархун. Слідом вливаємо сиропную суміш, щільно закриваємо кришкою і прибираємо бутель в прохолодне темне місце на 3 години. Потім лимонад проціджуємо кілька разів через ситечко і подаємо до столу, розлив по склянках і кинувши в кожен трохи льоду.