Вернуться назад Распечатать

Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?

Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?
Тархун – смачний освіжаючий і дуже корисний напій, який надає заспокійливу і розслаблюючу дію на організм людини. Але тільки чомусь усі звикли купувати в магазинах, абсолютно забуваючи про те, що такий лимонад можна з легкістю приготувати самостійно. Давайте ж розберемося з вами, як зробити напій з тархуну.

Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • газована вода – 990 мл;

  • цукор – 6-7 ст. ложок;

  • трава тархун – 5 гілочок;

  • лимон – 45 г;

  • лід колотий – для подачі;

  • вода фільтрована – 405 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити напій «Тархун», траву перебираємо, промиваємо і подрібнюємо в блендері. Далі готуємо сироп: розчиняємо цукровий пісок в теплій кип'яченій воді і, помішуючи, доводимо рідину до кипіння. Кип'ятимо її кілька хвилин і охолодити. Подрібнений тархун кидаємо в гарячий сироп, прикриваємо кришкою і наполягаємо близько півгодини. Після цього майбутній лимонад проціджуємо, виливаємо в глечик і розбавляємо газованою водою. Додаємо лимонний сік , поміщаємо напій на деякий час в холодильник, а перед подачею, кидаємо в нього кілька кубиків льоду.

    Як зробити напій «Тархун» вдома?


    Інгредієнти:

  • тархун свіжий – 45 г;

  • лимон – 80 г;

  • лайм – за смаком;

  • цукор – 315 г;

  • газована вода – 15 л;

  • лід колотий – для подачі;

  • листя свіжої м'яти – за бажанням.


  • Приготування
    Беремо потрібну кількість трави і ретельно промиваємо в проточній воді. Далі подрібнюємо зелень гострим ножем або пропускаємо її через блендер, перетворивши в однорідну зелену кашку.
    Лайм і лимони обполіскуємо, насухо витираємо рушником і розрізаємо впоперек на половинки. За допомогою соковижималки готуємо з
    Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?
    сік цитрусових.
    Тепер готуємо солодкий сироп: у каструлю з водою кидаємо потрібну кількість цукру і проварюємо 5 хвилин після закипання. Далі рідина охолоджуємо до кімнатної температури і вводимо в неї свіжовичавлений сік. У пляшку наливаємо холодну газовану воду і додаємо подрібнений тархун. Слідом вливаємо сиропную суміш, щільно закриваємо кришкою і прибираємо бутель в прохолодне темне місце на 3 години. Потім лимонад проціджуємо кілька разів через ситечко і подаємо до столу, розлив по склянках і кинувши в кожен трохи льоду.