Ми сьогодні розповімо в наших рецептах, як в домашніх умовах з трави тархун зробити ароматний, оригінальний напій з чудовим яскравим смаковим букетом. Такий домашній лимонад буде в рази смачніше і безперечно корисніше промислових аналогів, так як для його приготування ми будемо використовувати тільки натуральні компоненти.
Як зробити тархун в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: трава тархун – 135 г; лимони – 215 г; очищена вода – 18 л; цукор коричневий – 145 р. Приготування Беручись за приготування напою, споліскують під прохолодною водою гілочки свіжого тархуну і вкладаємо їх в ємність блендера, попередньо розрізавши на невеликі фрагменти. Туди ж відправляємо лимонну цедру, зняту з цитрусів після ретельного промивання в гарячій воді. Пробиваємо компоненти до отримання кашки, після чого додаємо цукровий пісок, віджимаємо з лимона сік і ще на кілька секунд включаємо блендер. Тепер перекладаємо отриману ароматну суміш у відповідну посудину, доливаємо воду, все ретельно розмішуємо і ставимо на полицю холодильника на кілька годин.
По закінченні часу лимонад проціджуємо від твердих домішок і можемо пробувати, наливши його в келих і доповнивши кубиками льоду, гілочкою тархуну і лимонної часточкою.
Як зробити домашній лимонад з тархуну і лайма?
Інгредієнти: трава тархун – 215 г; лайм – 230 г; очищена вода – 19 л; цукор білий або коричневий – 145 г або по смаку; кубики льоду – за смаком. Приготування Спочатку зробимо цукровий сироп для лимонаду. Для цього цукор (білий або коричневий тростинний) змішуємо з рівною кількістю води і маємо ємність з сумішшю на вогні. Прогріваємо її до розчинення всіх солодких кристалів, помішуючи, і знімаємо з плити.
Тепер в окрему каструлю або інший відповідний посудину викладаємо тархун (дві третини від усієї кількості), ополоснувши її попередньо під проточною водою, доливаємо зовсім трохи водички і починаємо ретельно розтирати запашні гілочки за допомогою дерев'яного маточки, намагаючись вичавити з них максимум
соку і аромату. Тільки після цього доливаємо в ємність воду, перемішуємо її з соком, змиваючи з гілок його залишки, витягаємо тепер уже непотрібні стебла і викидаємо їх. Додаємо в основу напою приготований раніше сироп, віджимаємо туди ж сік лайма, а м'якоть цитруса розрізаємо на частини і також кидаємо в напій, трохи розтираючи їх при цьому дерев'яним товкачем. Закладаємо в посудину залишився тархун і ставимо лимонад на полицю холодильника для охолодження і настоювання.
Перед подачею проціджуємо напій, додаємо лід і подаємо, доповнивши келих часточкою лайма.