Самим чудесним напоєм, що знімають невтомну спрагу в розпал спекотного літа, є холодний, домашній лимонад. Так, саме домашній, оскільки від магазинних напоїв із стабілізаторами, барвниками та ароматизаторами пити хочеться ще більше. Тому ми хочемо з вами поділитися кількома рецептами приготування швидкого, справжнього, незрівнянного смаку лимонаду і розповімо, як його зробити самим в домашніх умовах.
Як зробити лимонад «Тархун» в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: свіжий тархун (полин естрагон) – 120 г; великі лимони – 3 шт.; цукровий пісок – 200 г; питна вода – 3 л. Приготування Необхідну кількість води, кип'ятимо і заливаємо окропом попередньо вимиту і довільно крупно нарізану полин эстрагонную. Накриваємо цю ємність кришкою і залишаємо все в такому вигляді на 35-40 хвилин.
Лимони великого розміру ошпарюємо окропом, а після нарізаємо їх на часточки завтовшки не більше 3-4 міліметрів. У ємність з лимонами висипаємо цукровий пісок і за допомогою товкачика, добренько все придавлюючи, як би розтираємо.
Коли настій нашого тархуна буде вже готовий, перекладаємо в нього добре пустили сік часточки лимона і ретельно все перемішуємо. Як тільки температура лимонаду стане ближче до кімнатної беремо ситечко, яке додатково застеляємо чистим відрізу марлі і проціджуємо таким чином весь напій. Далі розливаємо тархун добре вимитим, пластикових пляшках і відправляємо їх на охолодження.
Як зробити імбирний лимонад в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: коріння імбиру – 2 шт.; великі лимони – 2 шт.; коричневий цукор – 6 ст. ложок; листя свіжої м'яти – 5-6 шт.; питна вода – 2 л. Приготування З корінців пряного імбиру тонко зрізаємо шкірку, а сам корінь подрібнюємо в тонку і дрібну соломку, яку потім перекладаємо в чайничок для заварювання чаю. Лимони ретельно вимиваємо і через дрібну тертку знімаємо з них верхній шар цедри, яку після відправляємо в заварник. Дрібно нарізаємо листя свіжої м'яти і також викладаємо їх в чайник. Цедру разом з подрібненим імбиром і м'ятою повністю заливаємо крутим окропом питної води і відставляємо в сторону на 45-50 хвилин.
Лимони розрізаємо навпіл і акуратно видавлюємо в піалу лимонний сік, стежачи за тим, щоб до нього не потрапляли кісточки з шматочками м'якоті. Тепер в цю пиалочку висипаємо коричневий цукор і розтираємо його з соком, а потім переміщуємо чистого графин об'ємом два літри. Далі виливаємо настій із заварника в цей же графин, попередньо пропускаючи його через металеве ситечко. Доливаємо до країв графина тепленької водички, розмішуємо все великою ложкою і накривши кришкою, ставимо в камеру холодильника.
Як зробити домашній лимонад з лимонів і апельсинів – рецепт
Інгредієнти: великі лимони – 3 шт.; великі апельсини – 4 шт.; дрібний цукор – 320 р.; питна вода – 4 л. Приготування Беремо п'ятилітрову каструлю, наливаємо в неї необхідну кількість води і ставимо кип'ятитися на конфорку газової плити. Вимиваємо кожен плід цитрусового фрукта і розрізаємо їх ножем на дві рівні половини. З кожної половинки видавлюємо весь сік в мисочку, а решту після цього шкірку крупно нарізаємо довільними шматочками.
У вже киплячу воду переміщуємо шматочки апельсинової і лимонної шкірки, які варимо протягом 8 хвилин. Потім додаємо сюди дрібний цукор і як тільки він розчиниться знімаємо ємність з вогню. Коли температура цього ароматного напою стане вже ближче до теплої, вливаємо сюди лимонно-апельсиновий сік, перемішуємо довгою, великою ложкою. Проціджуємо цей чудовий, а головне натуральний лимонад через кілька шарів чистої марлі і охолоджуємо його як завжди в холодильнику.
Експериментуйте і готуйте смачний домашній лимонад, адже як його зробити - ви тепер знаєте!