Зрозуміло, зїсти часточку холодного кавуна жарким днем приємно, але ще приємніше поєднувати його з іншими фруктами в рамках корисних літніх фрешів. Про те, як зробити кавуновий фреш ми поговоримо в рецептах нижче.
Як зробити кавуновий фреш як у Тайланді?
Інгредієнти: невеликий кавун - 1/4 шт; кокосова вода – 240 мл; сік 1/2 лайма; цукровий сироп – 35 мл; листочки м'яти – 5-10 шт. Приготування Очищену від шкірки і кісточок кавунову м'якоть (повинно вийти близько 2 склянок) попередньо заморозьте, а потім покладіть в блендер і слідом влийте кокосову воду. Якщо виникнуть проблеми з видобутком останньої, то можна використовувати звичайну фільтровану воду. Влийте цукровий сироп і додайте лаймовий сік. Останніми в чашу блендера відправляються листочки м'яти, після чого вміст збивається до максимальної однорідності. Відрегулюйте густоту і смак готового напою, підлив трохи води або цукрового сиропу.
Кавуново-банановий фреш будинку – рецепт
Густоти ситності напою додасть банан. Такий фреш можна подавати просто так або приготувати алкогольну версію, вливши трохи рому.
Інгредієнти: м'якоть кавуна – 1/2 ст.; банан – 1/2 шт.; ананасовий сік – 35 мл; кокосовий (або звичайні) вершки – 30 мл Приготування Перед тим, як зробити кавуновий фреш в домашніх умовах, необхідно заморозити очищену від кісточок кавунову м'якоть разом з бананом. Заморожені шматочки потім кладуть в чашу блендера, доповнюють ананасовим соком, вершками і збивають. При бажанні можна відрегулювати консистенцію напою, вливши більше рідини (вершків або соку).
Кавуновий фреш в кавуні
Оригінальна ідея подачі кавунового фрешу – в самому кавуні. Обережно зріжте кришку кавуна, вийміть м'якоть і відокремте її від кісточок, після чого заморозьте і приступайте до приготування, за нашим рецептом.
Інгредієнти: м'якоть кавуна; м'якоть одного дині; лід; цукровий сироп – по смаку. Приготування Пропустіть м'якоть кавуна і дині через соковижималку. Якщо суміш недостатньо солодка, то додайте цукровий сироп. Перелийте суміш соків назад в кавун і доповніть льодом. Накрийте кавуново-динний фреш раніше зрізаною кришкою самого кавуна. Для зручності сервіровки у бічній стінці кавуна можна встановити невеликий краник. Подавати напій слід відразу після приготування.