Компот – це, мабуть, один з найбільш базових заготовок консервації, завдяки якому смак літа буде супроводжувати вас всі зимові місяці. Гарантуємо, що напій, зроблений по одному з представлених нижче рецептів, зметуть з полиць першим.
Компот з винограду ізабелла на зиму
Темний виноград сорти ізабелла хоч і не користується популярністю в якості самостійного продукту, зате відмінно підходить для приготування напоїв, як вина , так і компоту. Насиченим виходить не тільки колір напою, але і його смак і аромат.
Інгредієнти: виноград – 740 г; цукор – 160 г; вода – 2 л. Приготування Перед тим, як приготувати компот з винограду на зиму, розмістіть ємність з водою на сильному вогні, а поки рідина буде доходити до кипіння, підготуйте виноград, знявши ягоди з пензлика і добре промивши.
Підготуйте банки, ретельно промивши їх з содою або миючим засобом, а потім сполоснувши. Розкладіть виноград в чистих банках, заповнюючи їх приблизно на третину, і залийте все окропом. Надягніть на горлечко банки кришки з дірками і відставте компот у бік хвилин на 10. За цей час вода вбере частину виноградного аромату і його колір. Злийте воду з ягід і повторно закип'ятіть. У банки до ошпаренному винограду всипте цукор і залийте киплячою водою до самих країв. Загорніть ємності з компотом ошпареними кришками і переверніть їх. Коли банки охолонуть можна ставити їх на зберігання.
Компот із слив і винограду на зиму – простий рецепт
Виноград добре поєднується з іншими фруктами, тому в даному випадку компот – справжнє поле для експериментів.
Інгредієнти: сливи – 220 г; гроно винограду; цукор – 95 р. Приготування Сливи розділіть навпіл для того, щоб видалити кісточку. Ягоди винограду зніміть з гілочок і помістіть в банки разом з половинами злив. Виходячи з бажаної концентрованості майбутнього напою, фруктів в банку може бути як близько третини і більше половини.
Заливаємо виноград і сливи в банках окропом і залишаємо осторонь. Через хвилин 15 рідину перелити назад в каструлю і повторно кип'ятимо, на цей раз додавши ще і цукрового піску. Залийте вміст банок сиропом і відразу ж загорніть.
Компот з білого винограду на зиму
В якості основи компоту також підійде і білий виноград, особливо солодкі сорти без кісточки. Якщо плануєте закривати виноград прямо на гілці, то краще стерилізуйте банки, ми ж зупинимося на варіанті вимагає трохи більш тривалої підготовки, але зате готуються без стерилізації.
Наповніть чисті банки добре промитим виноградом і залийте окропом доверху. Після 5-хвилинного настоювання поверніть воду на вогонь і всипте цукор виходячи з ваших смакових уподобань. Після повторного закипання знову залийте виноград і швидко загорніть ошпареними кришками.
Як закрити компот з груш та винограду на зиму?
Виходячи з солодощі груш та винограду, слід регулювати і кількість цукру в сиропі, тому обов'язково пробуйте фрукти та ягоди перед додаванням і варіює стандартну пропорцію склянки цукру на літр води по своєму смаку.
Ягоди винограду зніміть з гілок і добре промийте. Груші також промийте і наріжте кубиками середньої товщини, можна прямо з шкіркою і серцевиною, на смак це не позначиться. Розкладіть суміш з винограду і груш у чистих і сухих банки, заповнюючи їх на чверть, половину або навіть дві третини – в залежності від бажаної насиченості напою. Заповніть банки окропом і залиште на 15 хвилин. По закінченні часу рідину злийте, змішайте з цукром і знову закип'ятити. Залийте вміст банок киплячим сиропом, відразу закатайте.