Кава з маршмеллоу – не тільки ідеальний напій для ласунів, але і самий фотогенічний гарячий напій, що вам доводилося бачити. Зефірки маршмеллоу додають каву не тільки приємну солодкість, але і дивовижну текстуру, перетворюючись в піну при контакті з рідиною. Кілька варіантів застосування маршмеллоу у вашому улюбленому кави ми обговоримо далі.
Кава з маршмеллоу – рецепт
Ми будемо готувати не звичайний чорний кави, а подоба латте, для якого знадобиться свіжозварене кави. Міцний кавовий напій можна зварити в турці або френч-пресі.
Інгредієнти: какао-порошок - 25 г; молоко - 465 мл; еспресо - 60 мл; підсолоджувач за смаком; маршмеллоу - 20 р; шоколадна крихта, солодка присипка. Приготування Для того, щоб смак кави більш шоколадним, ви можете додати в нього какао, але це необов'язково. Якщо все ж вирішили готувати напій з додаванням порошку какао, то залийте молоком і поставте на вогонь. Коли молоко практично дійде до кипіння, додайте до нього будь-підсолоджувач за бажанням і влийте еспресо. Перелийте напій у високий келих або красиву чашку, а потім декоруйте маршмеллоу, шоколадною стружкою, цукрових присипкою або просто ароматними прянощами.
Якщо виникне питання, як пити каву з маршмеллоу, то відповіддю на нього може стати проста трубочка для напоїв. Альтернативний спосіб – знімати піну маршмеллоу з поверхні напою і запивати кавою.
Як зробити каву з маршмеллоу?
Інгредієнти: свіжозмелену каву - 35 г; вода - 370 мл; вершки - 45 мл; ваніль - 1/2 стручка; маршмеллоу - 15 р. Приготування Насипте свіжозмелену каву у френч прес, слідом покладіть розрізану ванільний стручок і залийте окропом. Залиште постояти 7-10 хвилин, а потім спрессуйте. Гарячий напій вилийте в чашку, розведіть вершками. Зверху викладіть маршмеллоу і пройдіться
по поверхні пальником, щоб розплавити і підрум'янити зефір. В якості альтернативи можете розлити каву по вогнетривким формочках і поставити підрум'янитися під гриль.
Кава з зефіром маршмеллоу
Інгредієнти: стік розчинної кави; молоко - 230 мл; кавовий лікер - 35 мл; маршмеллоу - 12 шт. Приготування Розведіть розчинну каву підігрітим молоком. За бажанням додайте підсолоджувач, а слідом влийте лікер. Розлив каву по чашках, викладіть зефір зверху. Подавати можна відразу, а можна полити маршмеллоу цукровим сиропом і пройтися по поверхні пальником.