Вернуться назад Распечатать

Як варити какао на молоці?

Як варити какао на молоці?
Какао – напій поза часом, який користується популярністю донині. Варіацій рецептів какао на сьогодні створено безліч, але основа кожного з напоїв залишається колишньою – какао-порошок, молоко. Докладно про те, як варити какао на молоці звичайним і не зовсім способом ми розповімо далі.

Як зварити з порошку какао на молоці?


Почнемо з опису техніки приготування звичайного какао на молочній основі. Молоко в даному рецепті можна брати будь-який, все залежить лише від ваших уподобань і дотримувалися дієти, визначає жирність продукту. Замінювати коров'яче молоко можна будь-яким рослинним, технологія від цього не зміниться.
Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • какао-порошок - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку необхідно приготувати пасту з молока і какао, яка допоможе уникнути утворення грудочок в готовому напої. Для приготування такої пасти приблизно в склянці молока розводять весь порошок, інтенсивно перемішуючи його до гладкості. Разом з какао до цієї порції молока можна також підсипати і цукор, або влити будь-який інший підсолоджувач, а можна додати його у вже готовий напій за смаком.
    Пасту з молока і какао потім додають до решти молока, яке попередньо підігрівають на середньому вогні. Після закипання напою слід засікти близько 15 секунд, а потім зняти посуд з какао з вогню. Какао з молоком подають відразу ж, можна також доповнити напій зефіром або крапель ванільної есенції.

    Рецепт какао на молоці


    Якщо ви хочете перенести напій з дитинства в доросле життя і наділити його підбадьорливими властивостями, то змішуйте какао, з кавою – відмінна альтернатива для ранкового пробудження. Для вечірніх посиденьок напій можна адаптувати, додавши трохи коньяку або улюбленого лікеру. Завдяки какао звичний кави придбає помітно багатший, шоколадний смак.
    Інгредієнти:
    Як варити какао на молоці?


  • міцно зварений кави - 475 мл;

  • молоко - 235 мл;

  • какао - 3 ст. ложки;

  • згущене молоко - 15 мл;

  • щіпка ванілі та кориці.


  • Приготування
    Приготування какао на молоці починається з розведення порошку в невеликій кількості молока. Після цього какао-пасту додають у підігрітий кави і вливають молоко, що залишилося. Розмістіть напій над слабким вогнем і проваріть, помішуючи, до появи перших ознак початку кипіння. Додайте ваніль і корицю, влийте згущене молоко і дочекайтеся закипання. Подавайте какао зі згущеним молоком відразу ж.