Какао славиться не тільки прекрасними смаковими якостями. Це також неймовірно корисний напій, який додасть сил, життєвої енергії і підбадьорить з ранку. Какао вважають відмінним антидепресантом. І це цілком обґрунтовано. Адже вживання напою сприяє виробленню серотоніну - гормону щастя, що благотворно позначається на психоемоційному стані людини.
Какао - класичний рецепт приготування з молоком
Інгредієнти: порошок какао – 90 г; молоко незбиране – 1 л; цукровий пісок – 90 р. Приготування Для приготування класичного какао молоко можна взяти в чистому вигляді або ж при бажанні розбавити його в бажаних пропорціях водою. Прогріваємо необхідну кількість молочної основи до кипіння, відливаємо приблизно 200 мілілітрів в чашку і розчиняємо в ньому порошок какао і цукровий пісок.
Тепер вливаємо отриману суміш тонкою цівкою в кипляче молоко, помішуючи його при цьому, даємо прокипіти кілька секунд, і вимикаємо плиту.
Як зварити какао на молоці - рецепт з корицею і ваніллю
Інгредієнти: порошок какао – 70 г; молоко незбиране – 06 л; цукровий пісок – 50 г; ванільний цукор – 20 г; паличка кориці – 1 шт. Приготування Відмітна особливість напою, приготованого за даним рецептом, від класичного до більш насиченому і пікантний смак, який досягається шляхом додавання в процесі варіння кориці і ванілі. Для приготування такого какао змішуємо в мисці порошок какао, цукровий пісок і ванільний цукор, після чого додаємо зовсім небагато гарячої води і розтираємо суміш хорошенечко до розчинення всіх кристалів і грудочок.
Тепер даємо молока закипіти, додаємо в нього паличку кориці, а через хвилину вливаємо в нього підготовлену суміш какао і цукру, безперервно розмішуючи. Даємо після цього напою пару хвилин настоятися, вимкнувши плиту, і можемо пробувати.
Какао - рецепт приготування на воді
Інгредієнти: порошок какао – 30 г; вода – 220 мл; цукровий пісок – 30 р. Приготування Щоб приготувати какао на воді, заливаємо невеликою кількістю окропу какао порошок, змішаний з цукровим піском в чашці, ретельно розтираємо суміш ложкою, щоб розчинилися грудочки, а після цього доливаємо до повного об'єму чашки киплячу воду, ще раз перемішуємо і даємо напою настоятися.
Какао - рецепт з маршмеллоу
Інгредієнти: порошок какао – 60 г; молоко незбиране або вода – 05 л; цукровий пісок – 30-50 г; зефір маршмеллоу – 30 р. Приготування В окремій чашці або мисочці змішуємо необхідну кількість порошку какао і цукрового піску і заливаємо суміш невеликою порцією підігрітого до кипіння молока або води. Розмішуємо масу гарненько і вводимо після цього в основну порцію киплячого молока або води. Перемішуємо напій при цьому, проварюємо ще пару хвилин, після чого розливаємо по чашках, зверху кидаємо по кілька зефірин маршмеллоу і подаємо до столу.
Кава з какао - рецепт
Інгредієнти: порошок какао – 60 г; молоко незбиране – 390 мл; вода очищена – 490 мл; цукровий пісок – 60 г; кава натуральний мелений – 25 г; цукор ванільний – 10 г; мелена кориця – 5 р. Приготування Приступаючи до приготування напою, підігріваємо до кипіння воду, всипаємо мелену корицю, натуральна кава, перемішуємо і через хвилину знімаємо з вогню, прикривши кришкою. Поки кава настоюється, підігріваємо до кипіння молочко, вливаємо невелику його порцію до суміші порошку какао, ванільного цукру і цукрового піску і, ретельно розмішавши, виливаємо до залишився гарячого молока. Пробиваємо масу трохи блендером, розливаємо по чашках, додаємо в кожну настоявшийся кава з корицею і тут же подаємо, доповнивши напій при бажанні тертим шоколадом або зефиринами маршмеллоу.