Какао – улюблений дитячий напій, який не залишить байдужим навіть дорослого. Його смак залежить від якості інгредієнтів і пропорцій. Ми розповімо вам декілька способів, як зварити з порошку какао на молоці.
Рецепт какао на молоці
Інгредієнти: молоко – 985 мл; цукор – 45 г; какао розчинне – 3 ст. ложки. Приготування Молоко наливаємо в каструльку, встановлюємо посуд на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім додаємо цукор і перемішуємо вінчиком. Слідом додаємо порошок какао і повністю розчиняємо його в молоці, щоб не залишилося грудочок. Проварюємо напій кілька хвилин, помішуючи, розливаємо по скляних келихах.
Як зварити какао на згущеному молоці?
Інгредієнти: сухе какао – 25 г; згущене незбиране молоко – 1 банка; вода – 175 мл; вершки для прикраси; Приготування Згущене молоко викладаємо в каструльку, розвести кип'яченою гарячою водою і прогріваємо до закипання. Потім кидаємо какао, перемішуємо і проварюємо напій кілька хвилин. Розливаємо його по чашках і прикрашаємо за бажанням збитими вершками.
Какао з молоком і корицею
Інгредієнти: какао – 25 г; молоко – 305 мл; цукор – на смак; ванілін – 1 пакетик; порошок кориці – 5 р. Приготування Молоко підігріваємо, але не кип'ятимо. Потім всипаємо сухе какао і ретельно перемішуємо. Прогріваємо напій кілька хвилин, а потім кидаємо цукор, ванілін і корицю. Злегка збиваємо какао віночком і розливаємо по красивим чашках.
Рецепт какао на молоці з яєчними жовтками
Інгредієнти: молоко свіже – 845 мл; цукор – 125 г; какао розчинне – 25 г; яєчний жовток – 2 шт. Приготування В невелику емальовану каструлю виливаємо молоко, злегка підігріваємо і додаємо какао. Ретельно перемішуємо і проварюємо напій 3-5 хвилин при слабкому кипінні. Тим часом розтираємо в мисці жовтки з цукром і додаємо отриману суміш какао. Прогріваємо напій, але не кип'ятимо, а потім збиваємо міксером і розливаємо по склянках.
Як приготувати какао з молоком і морозивом?
Інгредієнти: сухе розчинного какао – 10 г; молоко коров'яче – 225 мл; цукор – 20 г; морозиво вершкове – 55 р. Приготування Отже, в ковшичек наливаємо трохи свіжого молока, нагріваємо його до теплого стану і всипаємо какао-порошок. Добре перемішуємо суміш віночком, щоб не утворилися грудки. Слідом виливаємо молоко, що залишилося і проварюємо напій кілька хвилин, помішуючи. Після цього знімаємо посуд з плити, виливаємо какао в склянку і кидаємо кулька ванільного морозива.