Вернуться назад Распечатать

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах
Пропонуємо вам кращі варіанти приготування найсмачнішої пастроми з курячої грудки в домашніх умовах. Це блюдо стане прекрасною альтернативою купівельними ковбасним виробам для бутербродів до сніданку чи буде гідним компонентом м'ясної нарізки на святковому столі.

Пастрома з курячої грудки - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 1-12 кг;

  • сіль морська – 50 г;

  • вода фільтрована – 750 мл;

  • спеції – по смаку.


  • Приготування
    Для приготування пастроми з курки по цьому рецепту промиваємо куряче філе в проточній холодній воді і визначаємо його в миску або каструльку з водою, в якій попередньо розчинний морську сіль. Розміщуємо ємність в холодильник на двадцять чотири години.
    Після закінчення часу виймаємо курку з води, обсушуємо паперовим рушником і грунтовно паніруємо в спеціях. Можна взяти традиційну суміш для курки або приготувати мікс сушених трав базиліка, орегано, майоран або будь-яких інших на ваш смак.
    Тепер звертаємо філе рулетом і скріплюємо ниткою.
    Визначаємо пастрому в ємність мультиварки, включаємо функцію «Випічка» і витримуємо приблизно п'ятнадцять-двадцять хвилин, в залежності від потужності приладу.
    Після сигналу кришку пристрою не відкриваємо, а залишаємо пастрому настоюватися в чаші ще вісім годин.
    Ідеально готувати таку пастрому з вечора, щоб до ранку отримати відмінну основу для бутербродів.

    В'ялена пастрома з курячої грудки


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 06 кг;

  • йодована сіль не – 180 г;

  • перець чорний мелений – 45 г;

  • перець червоний мелений – 35 г;

  • часник – за смаком;

  • коньяк або будь-який інший спиртний напій – 50 мл (за бажанням).


  • Приготування
    Філе курячої грудки промиваємо холодною водою, обсушуємо, натираємо ретельно сумішшю спецій і солі. Для її приготування змішуємо сіль, мелений чорний і червоний перець і додаємо за бажанням коньяк. Складаємо мяско в будь-яку ємність, накриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою і визначаємо в холодильник на дванадцять годин.
    Після закінчення часу змиваємо добряче сіль зі спеціями, витираємо насухо паперовими рушниками, зверху натираємо перцем і видавленим часником. Тепер загорнути м'ясо марлею або бавовняним рушником і поміщаємо в холодильник ще на три доби. При бажанні можна через дві доби підвісити пастрому в провітрюваному місці і трохи підсушити.

    Пастрома з курячої грудки - рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 1-12 кг;

  • сіль морська – 40 г;

  • червоне сухе вино – 375 мл;

  • зерна гірчиці – 40 г;

  • листя лавра – 4 шт.;

  • часник – 6-7 зубчиків;

  • перець чорний горошком – 20 г;

  • мед рідкий – 70 г;

  • паприка мелена – 20 г;

  • розмарин сушений – 5 р.


  • Приготування
    Вино змішуємо з медом і сіллю, додаємо видавлений часник, зерна гірчиці, листя лавра, горошки перцю, паприку і розмарин. Трохи прогріваємо на помірному вогні, щоб прянощі віддали більше аромату і даємо маринаду повністю охолонути.
    Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах

    Тим часом промиваємо курячу грудку, позбавляємо її при необхідності від плівок і сухожиль і визначаємо в миску або каструльку відповідного розміру. Заливаємо її приготованим раніше остившім винним маринадом так, щоб він повністю покрив м'ясо, прикриваємо посуд кришкою і ставимо на двадцять чотири години в холодильник.
    Після закінчення часу з грудки формуємо рулет, перев'язуємо його шпагатом і покласти у форму для запікання.
    Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 250 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин. По готовності духовку не відкриваємо і залишаємо в ній пастрому для охолодження на кілька годин, а краще на ніч.