Вернуться назад Распечатать

Плацинди з гарбузом в духовці

Плацинди з гарбузом в духовці
Плацинда – традиційна страва молдавської кухні, що представляє собою тонку круглу коржик з начинкою. Приготувати його можна з дріжджового, листкового або прісного тіста. А в якості начинки найчастіше використовують сир, картопля, м'ясо і т. д. Ми розповімо вам, як приготувати плацинди з гарбузом в духовці.

Рецепт плацинди з гарбузом в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • кефір – 400 мл;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сіль дрібна – 1 ч. ложка;

  • дріжджі швидкорозчинні – 1 ст. ложка;

  • борошно – 3 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • цукор – 5 ст. ложок;

  • гарбуз – 400 р.


  • Приготування
    Отже, для початку підготуємо тісто для плацинди з гарбузом і розігріємо духовку заздалегідь. У миску просіваємо борошно, злегка підігрітий кефір, кидаємо трохи солі, цукру і сухі дріжджі. Потім викладаємо шматочок розм'якшеного вершкового масла, ретельно перемішуємо і накриваємо рушником. Ставимо тісто в саме тепле місце й чекаємо, коли воно підійде. Цим часом обробляємо гарбуз, натираємо на крупній тертці і прибираємо в холодильник. Далі беремо тісто, обминаємо його і розкачуємо на столі качалкою. Потім довільно викладаємо підготовлену гарбуз, посипаємо цукром і звертаємо один кінець у ковбаску. Отриману заготівлю загортаємо по колу, перекладаємо на деко і промазуємо зверху збитим яйцем. Відправляємо в духовку і випікаємо дріжджову плацинду з гарбузом протягом 30 хвилин.

    Плацинда з гарбузом в духовці з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;

  • гарбуз – 500 г;

  • борошно – 5 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • сода – щіпка;

  • масло вершкове – 200 г;

  • цукор і сіль – за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо, шаткуємо на крупній тертці, притрушуємо злегка сіллю і відставляємо в сторону. У кефір всипаємо
    Плацинди з гарбузом в духовці
    трохи солі і соди, додаємо яйця і розмішуємо. Борошно просіваємо, вводимо в основну масу і замішуємо м'яке тісто. Поділяємо його на кілька частин і формуємо з кожної кульку. Потім розкочуємо тонким шаром, половину тіста промазуємо розтопленим маслом і складаємо навпіл. Качалкою злегка розкачуємо блін, знову змащуємо маслом і зверху розподіляємо гарбуз і посипаємо цукром. Накриваємо другим пластом, підготовленим точно також, і формуємо плацинду. Перекладаємо на блюдо деко і відправляємо в духовку на 25 хвилин. Після цього розрізаємо страву на невеликі частини, злегка охолоджуємо і подаємо до столу.