Плацинда – традиційна страва молдавської кухні, що представляє собою тонку круглу коржик з начинкою. Приготувати його можна з дріжджового, листкового або прісного тіста. А в якості начинки найчастіше використовують сир, картопля, м'ясо і т. д. Ми розповімо вам, як приготувати плацинди з гарбузом в духовці.
Рецепт плацинди з гарбузом в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
цукор – 2 ст. ложки; кефір – 400 мл; масло вершкове – 100 г; сіль дрібна – 1 ч. ложка; дріжджі швидкорозчинні – 1 ст. ложка; борошно – 3 ст.; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка. Для начинки:
цукор – 5 ст. ложок; гарбуз – 400 р. Приготування Отже, для початку підготуємо тісто для плацинди з гарбузом і розігріємо духовку заздалегідь. У миску просіваємо борошно, злегка підігрітий кефір, кидаємо трохи солі, цукру і сухі дріжджі. Потім викладаємо шматочок розм'якшеного вершкового масла, ретельно перемішуємо і накриваємо рушником. Ставимо тісто в саме тепле місце й чекаємо, коли воно підійде. Цим часом обробляємо гарбуз, натираємо на крупній тертці і прибираємо в холодильник. Далі беремо тісто, обминаємо його і розкачуємо на столі качалкою. Потім довільно викладаємо підготовлену гарбуз, посипаємо цукром і звертаємо один кінець у ковбаску. Отриману заготівлю загортаємо по колу, перекладаємо на деко і промазуємо зверху збитим яйцем. Відправляємо в духовку і випікаємо дріжджову плацинду з гарбузом протягом 30 хвилин.
Плацинда з гарбузом в духовці з листкового тіста
Інгредієнти: кефір – 400 мл; гарбуз – 500 г; борошно – 5 ст.; яйце – 2 шт.; сода – щіпка; масло вершкове – 200 г; цукор і сіль – за смаком. Приготування Гарбуз очищаємо, шаткуємо на крупній тертці, притрушуємо злегка сіллю і відставляємо в сторону. У кефір всипаємо
трохи солі і соди, додаємо яйця і розмішуємо. Борошно просіваємо, вводимо в основну масу і замішуємо м'яке тісто. Поділяємо його на кілька частин і формуємо з кожної кульку. Потім розкочуємо тонким шаром, половину тіста промазуємо розтопленим маслом і складаємо навпіл. Качалкою злегка розкачуємо блін, знову змащуємо маслом і зверху розподіляємо гарбуз і посипаємо цукром. Накриваємо другим пластом, підготовленим точно також, і формуємо плацинду. Перекладаємо на блюдо деко і відправляємо в духовку на 25 хвилин. Після цього розрізаємо страву на невеликі частини, злегка охолоджуємо і подаємо до столу.